Nyheder

 

 

Lidt nyt den 29/5 2017

Nu er der vist tiden til at skrive lidt nyt. Nu er vi kommet over en vinter mere, og foråret er ved at være forbi efter kalenderen. Men der har da været nogle dage med godt vejr. Jeg har været på flere gode ture med Venø bussen. Først til Sprogø, som er meget speciel at komme over. Det er kun busselskaber, som må komme der. Der var guid som fortalte om øen. Det bedste ved denne tur er at man ikke bare kan køre dertil selv .Så har jeg været på Samsø, der var to busser af sted med Venøbusser. Det var også en god tur, hvor vi var rundt på øen, fik en masse at vide. Jeg var også med senior klubben, omkring Silkeborg. Det var også Venø bussen som kørte, med Kjeld bag rattet. Alt det den mand ved om det vi køre forbi. Så har jeg været til Jespers fødselsdag, hvor vi fik kaffe ved Dennis og hans familie. Han har et par dejlige drenge, søde med tilpas krudt i numsen.   

Det var denne bygning hvor kvinderne boede på Sprogø

 

Det er også fra Sprogø

En flot natur på Samsø, hvor vi kunne sidde og

nyde kaffen.

 

Lidt nyt den 16/9 2016

Ja så har jeg været en tur i Øst Tyskland, med Venø busser. Kjeld sad bag rattet, vi var i sikre hænder, og  var af sted i 5 dage. Vejret var godt, men der kom lidt regn, men det gjorde ikke noget. for det var meget lun. Vi var ikke så mange men vi hyggede os. Vi havde en tyske som kunne tale dansk, der førte os rundt. Det fik bare lidt kedelig afslutning, dagen før vi skulle hjem, faldt der en,  og fik lårbensbrud. Hun kom på sygehuset fik det sat sammen, kom så på sygehuset her i Danmark om søndagen, og er ved godt mod. Nu har vi sommer her i Danmark dejlig.

Der er noget natur.

Det var fra sejlturen, hvor vi nød naturen fra vandet.

Lidt mere natur.

Til slut vil jeg rose alle der er ved Venø busser, de laver mange gode ture. Og man får en supper god behandling. En stor tak til dem for det.       

 

 

Lidt nyt den 28/6 2016

Nu er der vis tiden til at skrive lidt nyt på min hjemmeside. Det har jeg ikke været god til. I sidste uge var jeg på Løgumkloster refugium, der var nogle dage med Sønderjylland som emne. Da jeg nok føler noget for denne landsdel, både sproget  og landskabet er dejlig. Jeg nød også det hele i fulde drag. Maden var god alt var godt turene vi var på var alle tiders. Der var intet negativ. Kan kun anbefales, prøv det. Det er nok for dem som er kommet i den 3 alder. Men godt der er noget for os. 

Det er fra haven , der var en dejlig natur.

 

Lidt nyt den 9/7 2015

 

Ja som tiden går. Nu er vi langt ind i jule måned, og hvor bliver sommeren af. I sidste uge var det meget varmt. Men nu regne og storme det igen. Det er træls. I weekend var Jesper hjemme, hvor vi fik grillet lørdag aften, bagefter var vi over på Jegindø, for at se skulpturen af en fisker. Bagefter sad vi i haven til kl. 23 og nød den dejlige aften. Søndag var vi på Højriis slot og set den. Så kørte vi rundt på Mors, ente i Thisted, hvor vi fik noget at spise. Så gik turen til Thyholm, og Jesper kørte hjem. I går aftes var Klaus og jeg i Gudum, hvor fik gået en tur sammen med Kresten Touborg hvor han fortalte en masse om gamle dage fra Gudum. Efter turen var vi i Kloster Mølle, hvor vi fik lidt mundgodt. Samt så at de var ved at få gang i mølleriet igen. En god tur.   

Det er fiskeren på Jegindø havn,

som står og kikker ud over havnen.

Det er så Højriis

 

Lidt nyt den 6/6 2015

Så er der sket lidt mere i min tilværelse. Pinsedag var vi til Jespers fødselsdag, hvor vi var ude på vores sædvanlige tur. I år gik den til Århus hvor vi var på museum, derefter en tur rundt. Dagen sluttede med vi spiste et sted i Århus. Bagefter var vi med Jesper hjemme og få kaffe, inden turen gik til Thyholm. En dejlig dag samt tur. Tak fordi de drenge stadigvæk tænke på deres mor.  Jeg har også været med senior klubben i Nygårds Afrika. Da have vi også en dejlig tur. Vejret var ikke det bedste den dag. Men meget var jo også inden døre. Vi havde også en god tur den dag. Museum havde også deres årlige udflugt. I år gik turen til Hjerl hede, bagefter var vi på kro  hvor vi steg og is. Men hvor det regnede den dag, det tog lidt af fornøjelsen, men det er der ingen som kan holde for. Alt i alt oplever jeg stadigvæk noget, dejlig som pensionist kan der blive til nogle ture.

Det er fra museum den dag i århus

også fra museum

vi sad ude og fik is, man kan se fuglene er vandt

til at mennesker færdes der omkring. 

fra Nygårds Afrika

Fra Nygårds Afrika

 

 

 

 

Lidt nyt den 21/5 2015

Nu har jeg lidt nyt igen. Mandag aften var jeg i Agger og gå, i en forfærdig regnvejr. Der var Ladywalk, som jeg var med på. Tirsdag var jeg med Venø bussen, på bakken, det var Korsbæk vi var inde og se. Som var alle tiders tur. Da var vejret også godt mens vi var der, solskin og ikke for varmt. Vi fik frokost på Postgården, som var lavet som var som i filmen. Derefter var der rundvisning, som varede en time. Så havde vi tiden for os selv til bussen kørte til Jylland. En meget god tur, som jeg kan anbefale alle. Der var forskellige skurespiller  som var udklædt og skulle forestille de forskellige fra filmen, som vi hilste på. De gik rundt i Korsbæk. Alle tiders tur.

Det er misse Møge med mor

'

Det er Frk. grøn

Det er Hr. Svang og frk. Jørgensen  fra Dammers magasin

Det er grisehandelen sammen med Katrine

     

 

Lidt  nyt den 6/4 2015

Nu er det længe siden jeg har skrevet på hjemmesiden. Nu er påsken snart forbi. Jesper har været hjemme, så vi har hygget os. Klaus kom jo også når der var mad på bordet. I lørdags var vi en tur til Bovbjerg fyr, samt ved havet, og omegn. Vi ente i Lemvig hvor vi fik aftensmad. Det var en dejlig tur, vejret var også godt.

 

Der er Bovbjerg fyr

Det er trappen ned til vandet, som vi gik nedad og op igen.

Det er fyret på afstand

Det er Ramme dige, som vi sluttede ved inden Lemvig.

 

 

 

Lidt nyt den 2/9 2014

Nu er der sket nyt siden sidst. Vi var nogle stykker som ville gå fra Agger, op ad redningsvejen gennem naturpark Thy. Vi havde afsat 3 dage, så kunne vi se hvor langt vi nåede. Det gik ikke så godt efter en 3 til 4 km. begyndte vognen at drille. Men efter endnu et par km. tabte vi en hjul. Så var gode råd dyre. Vi prøvede at låne en anden vogn som glippede. Der kom en som troede at kunne lave vognen, som ikke var bare lige. Enden blev vi tog med til Thyholm, med en oplevelse rigere. Men vi satse på at det skal prøve igen senere. Jeg har også været med fodslaw til Venø på udflugt. Først fik vi vores medbragte  kaffe på øen Derefter gik vi en tur, hvorefter vi var på kroen til frokost. En dejlig tur med en masse godt samvær. Tak for det, både til bestyrelsen for en god tur, samt alle som var med som mødte med en positiv indstilling .

Der står 3 damer med en masse gå på mod

Mekanikken prøver at reparere, men

det lykkes ikke.

Lidt billeder fra Fodslaw udflugt til Venø

 

Kaffe på Venø

Nu er vi ved at være klar til at spise

efter gåturen

 

Lidt nyt den 25/7 2014

Nu har vi fået sommer over Danmark, det er dejlig. Også nu hvor mange har ferie. I går aftes var vi nogle stykker, som var på Plethøj, hvor vi grillede det var en dejlig aften. Vejret var godt, det er bedst om aftenen. Midt på dagen er det varmt nok.

Så er der tænd op i grillen.

Nu kommer de sidste to.

Efter vi havde fået mad, skulle vi lige på skovtur.

Der er cyklerne parkeret, for dem som

brugte dem transportmiddel.  

 

 

Lidt nyt den 11/6 2014

Ja så gik pinsen med højt solskin. Dejlig med sådan godt vejr år mange har fri. Jesper kom hjem Klaus kom og gik også, dejlig når de unge mennesker kommer. Lørdag aften  lavede jeg lidt grill mad. Søndag var vi ude at køre, først i Kaj Munk gamle præstegård, derefter i Søndervig for at se sand skulpturen. Meget godt begge dele. Det er meget inter sandt de kan finde på noget nyt hvert år i Søndervig. Mandag var vi i Søndbjerg en tur til bagrums marked  derefter ved stranden en tur. -også en dejlig tur, inden Jesper kørte til Tørring. En dejlig pinse med die unge mennesker.

Præstegården i Vedersoe

Fra Søndervig sand skulptur

 

  

 

 

Lidt nyt den 7/6 2014

Nu har jeg været på den årlige udflugt med museum. Vi havde en dejlig tur, til Søby brunkuldslejr. Vi fik rundvisning og fortælling om livet i brunkullet. Hans far havde arbejdet der, og han var født der. Meget spændende at høre, han kunne fortælle meget levende om livet der. Det er en besøg vært.    

Her er et par af arbejderboligerne

Disse trillebør blev brugt til at køre kul i over

sådan en smal bro.

Der er en gammeldags das.

Der var en mindelund over dem som døde under arbejdet.

 

Lidt nyd den 30/5 2014

Her har jeg et par begivenheder igen. Først var Klaus og jeg i Tørring, for at fejre at Jesper som blev 40 år. Vi havde en hyggelig dag, om eftermiddagen var vi på museum i Horsens. Om aftenen gav han mad i Fredericia, hvor vi fik mad. det var så flot jeg ikke kan beskrive det. Tak Jesper. I tirsdags var jeg med efterlønsklubben i Ebeltoft, hvor vi var i Kattegat centret, bagefter var vi ude og spise. Hjemad kørte vi rundt for at se på landskabet, en dejlig tur. Vejret var godt begge gange dejlig.  

Lidt nyt den 16/5 2014

Nu har jeg lidt nyt igen, som er vær at skrive om. Jeg har været med ældre sagen på Ærø. Vi havde en dejlig tur, hvor vi var rundt på øen, der var der var en med som viste os rundt. Det var en dejlig tur, en stor tak til Venø bussen og Kjeld for godt kørsel og tilrettelægning samt ældre sagen Struer, Thyholm. Det er dejlig at lære lidt mere af Danmark. Vejret var nogenlunde, det regnede ikke når vi var ude og se noget. Det gjorde ikke noget at det ikke var for varmt.  Vi var af sted i 3 dage, de to gik meget af tiden til kørsel.

Der sejlede en færge forbi da vi sejlede over.

Skiltet til hotellet vi boede på, som jeg kan anbefale,

God mad fin betjening.

Der var også smalle gade på øen

Det er en husbåd.

.

 

Lidt nyt den 16/3 2014

Nu er det længe siden, jeg har skrevet. Jeg kommet godt over julen, samt ind i det nye år. Har haft en god fødselsdag stille og rolig, med børn familie og deslige. I torsdags havde Klaus fødselsdag, han blev 42 år: Ja tiden går og man bliver gammel. I dag kunne min mor været blevet 95 år. I går gav Klaus mad på Elvis museum i Randers. Om aftenen var vi omme ved ham og få kaffe. Det var en god dag. Nu sidde de her ved mig, skal se fodbold i fjernsynet. Samt  deres aftensmad, inden de drage hvert til sit. Det har været en hyggelig weekend indtil videre.

Billede fra museum

En udefra

En mere ude fra  

 

Lidt nyt den 28/10 2013

I går var Jesper hjemme for at vise sin ny bil frem. Han fik der i fredags, så han skulle jo også i og prøve den af. Det er altid hyggelig at få besøg af drengene, som jeg kalde dem, selv om de efterhånden er bleven til voksne mænd. Vi skulle lige prøve at have en tur i bilen. Det blev så en tur ti Dover odder  havn.  Men vandstaden var nu blevet høj. Mange af lystsejlerne havde også fået deres både op.

Her står han og betragte motoren

Denne advarsel er vist ikke nødvendig i øjeblikket.  

 

 

Lidt nyt den 4/9 2013

Nu er det udflugter tid, for mit vedkommende. Jeg har været med fodslaw på udflugt, turen gik til Fur. Vi mødtes i Vildsund, hvor bilerne blev fyldt op. Så gik turen mod færgen. Efter sejlturen stod det på kaffe, lige efter vi var kommet til Fur. Derefter kørte vi ind på øen, hvor vi gik en tur. Efter en hyggelig tur gik turen til Fur bryghus, hvor vi fik frokost, samt en masse hygge. Derefter var det frit hvad de forskellige ville, men alle kørte hjemad og vi var alle enig om det havde været en god dag.

Det var nede ved stranden, hvor alle gik undtagen mig.

Jeg gik oppe i skoven og nød naturen

Denne natur sten var vi også ved

 

 

Lidt nyt den 24/7 2013

Vi har stadigvæk sommer. Det er dejlig man kan spare på varmen, det der kommer fra oven koste ikke penge. I går var jeg med dem der drikke kaffe i sundhedscentre, som har til huse i den gamle sygehus på udflugt. Turen gik til Agger. Hvor vi først gik en tur ved havet, derefter spiste vi vores medbragte mad. Så gik vi rundt i byen og kikkede på de forretninger, og brugte lidt penge. Derefter var der tid til kaffe med kage. Så var der tid til at køre til Thyholm igen. Det er nu dejlig med en tur til havet, når vejret er godt.   

Der er tre flotte piger.

 

Lidt nyt den 16/8 2013

Nu er det ved at være længe siden jeg har skrevet. Men vi fik jo sommer, så var det ikke computeren man skulle sidde ved. Men nu er det blevet lidt kølig, stadigvæk godt vejr. Jeg har jo været på Møgelø som tante for FDF. en tre dage i sommer. Da var der også godt vejr, dejlig for de unge mennesker. Så har jeg haft drengene med på Hvidsten kro, hvor vi fik æggekage. En hyggelig gammel kro, maden var også god. Derefter kørte vi til verdenskortet, det var også sjov at se. Det har været en mand som lavede det hele. Da det blev lavet var der ikke de moderne maskine, men med hænderne. Vi sluttede i Viborg, hvor vi fik lidt til ganen, inden vi skiltes. Vi havde en god tur. Det er dejlig når de gider følges med deres mor. Ellers er sommeren gået med at nyde det gode vejr.

Der er Marius Fil, der var en lille mindepark over den

som tyskerne  tog under krigen

Det er så kroen

Det var den slæde han flyttede alt jord og sten på.

Der var også lidt dyr der, samt heste vogn.

Så kunne børnene få en tur.    

 

 

Lidt nyt den 23/5 2013

Nu må jeg hellere skrive lidt nyt. Nu er vi kommet langt hen på foråret. Vinteren har ellers været træls denne gang. Men lad os håbe det blive en god sommer. I sidste uge var jeg på Fyn og holdt ferie, det var lidt uden for Glamsbjerg. En ferie og kursussted sted for kol patienter. Da jeg var der gik det udelukkende ud på ferie. Vi havde en dejlig uge, hvor vi var på bustur nogle gange. Ellers havde vi hygge på stedet. Vi var 20, nogle stykker havde sendt afbud på grund af sygdom. Der er en flot natur på Fyn, hvor træerne står lige. Der er heller ingenting der er flottere en nu, hvor skoven er lysegrøn. Når man er sammen med disse patienter, skal jeg være glad ved at min rygning fik hold, mens jeg havde det nogenlunde godt.

Det er ved indkørsel

Den påfugl var i Zoo ved Ebeltoft

 

Den Abe har det vist sjov

På vejen hjem fra Ebeltoft, havde vi en hold.

Hvor fuglen sad og nød solen

Lidt natur ved Boserup minde

 

 

Lidt nyt den 27/12 2012

Nu er vi over denne juleaften. Hvor jeg havde besøg af begge drenge. Vi havde en hyggelig aften. De næste dage gik stille og rolig. I går aftes var vi ved Klaus og spise. Jeg fik i gave Jul i Struer, samt en ny støvsuge. Den 23 havde jeg besøg af Dennis, han skulle tale med Klaus. Han gjorde nar af min gode gamle tv, han mente det var en museum genstand. Da jeg er nem at påvirke, har jeg været ude og købe en ny i dag. Udsalget begyndte jo nogle steder i dag, så forretningerne mente de var billig. Den jeg havde var 10 år gammel, og har arvet den af Klaus.

 

Lidt nyt den 14/10 2012

Nu har jeg været ude og spise med drengene. Det var meningen vi skulle have været på Hvidsten kro, men der havde de ikke plads inden til December, så vi tog til Thyborøn. Da det var bestemt vi skulle af sted. Vi var også inde og se rav Åges værksted, og så en tur ved havet. Jeg har også været med ældre sagen i Odense. Vi var inde og se TV2, bagefter var vi i den Grimme Ælling, hvor vi fik frokost. Hvorefter vi have et stykke tid til at ose i Odense.  Vejret var godt den dag med solskin, det er vi ellers ikke forvendt med denne efterår. Den dag vi var i Thyborøn blæste det meget. Men ellers var det to gode ture.

Det var havet den dag vi var i Thyborøn

Det er så fra kvægtorvet

Det er et gammelt hus, hvor taget er meget skæv

Den træ er flot med de efterårsfarve

 

 

Lidt nyt den 23/8 2012

Nu har jeg været på Læsø, med efterlønsklubben. Vi have en god tur, vejret var godt. Vi kørte fra Hvidbjerg kl. 4/15 om morgenen. Vi skulle sejle fra Frederikshavn lidt før 8. Da vi kom til Læsø, var vi med en bus rundt på øen. Vi så en kirke, og der hvor de lavede salt, samt var vi på museum. Der var nogle huse, som var tækket med tang. Det var speciel at se, det var meget dyrere at bruge tang i stedet for stråtækt. Vi var hjemme igen lidt inden kl. 20, efter en meget god dag.

Det var kirken vi var inde i.

Det var fra hvor saltet blev lavet.

det er et tag med tang

 

Så er vi på vej til færgen.

Nu er færgen næsten i Jylland. 

 

 

 

Lidt nyt den 22/7 2012

Nu er jeg kommet hjem fra Møgelø. Da jeg har været tante  for F.D.F., som var på lejr. Jeg var der en tre dage. Nu har jeg også fået udsovet. Vejret har været nogenlunde ikke for varmt. Det var værst for de unge mennesker, som var på hejk den nat hvor de skulle sove ude i det fri, fik de en del regn. Ellers gik alt efter planen. Det er dejlig at se alle leder gør sådan stor stykke arbejde, for at andre kan nyde det. 

Det var deres maskot, som stod på ved  pilte

Så er der underholdning ved lejr bål 

 

 

 

Lidt nyt den 15/7 2012

Lidt nyt igen. Nu er jeg kommet hjem, fra et højskole ophold på Bornholm. Det var en dejlig uge, med masse af oplevelse, som jeg er ved at have bearbejdet alle indtryk. Vi var 38 grossister, den ældste er 90 år. En meget frisk dame. Vi var rundt og se flere steder på øen, blandt andet Kristians ø samt Frederiks ø. Så var der flere foredrag, af forskellige ting om øen, hvad vi kunne spise fra vejgrøften, samt øens undergrund, plus flere andre ting. Jeg kan kun anbefale at tage en tur på højskole. Man får set en masse, samt forklaret det vi ser.      

Der var små huse ved skolen, med soveværelse. Der var 3 enkelte og

et dobbelt værelse i hver

Denne hus hedder  Olivias hus. Den er kaldt op efter en kokkepige som arbejdede på

Skolen engang. Huset lå bag i haven, som de gerne ville bevare.

Det er skolens bus, som er ved at være ældre.

Den er kaldt op og hedder også Olivia

Det var solnedgang vi var ude at se.

 

Lidt nyt den den9/6 2012

I denne uge har der været noget med museum. Sidste weekend havde museum 20 års jubilæum, som blev fejret både lørdag og søndag. Jeg var der om søndagen for at hjælpe. Om søndagen startede det med gudstjeneste i Søndbjerg kirke, en efterligning fra 1700 tallet, men ikke så langt som den gang. Derefter gik turen til museum, ( som ligge tæt ved kirken) hvor borgmesteren holdt tale, der var andre som også havde noget at sige. Menighedsrådet var vært for rundstykker til kaffen. Derefter kunne man gå rundt og se de forskellige steder hvor der arbejdes, der var salg af pølse, øl, sodavand og vin samt kaffe og kage. Det hele sluttede kl. 17. Om tirsdagen var vi så på vores årlige udflugt for kustoderne på museum. Vi startede kl. 9 fra museum. Først kørte vi til Staarup Hovedgård. Det er en gammel herregård, som er indrettet som en privat herregård hjem . Der er også salg af antikviteter, men der var ikke helt billig. Der efter gik turen til Jenle, der fik vi kaffe efter vi havde set det hele. Så gik turen hjemad til Thyholm. Da kørte vi forbi den høj Aakjær sad på da han skrev Ole sad på en knold. Det var så den dag hvor vi blev rigere med oplevelse.

Det er Aakjærs gravsted, som ligge i skoven ved Jenle.

der i baggrunden ligge højen som Aakjær skrev Ole sad på en knold    

Det var den bil borgmesteren bliv kørt i fra kirken

Så kommer gymnasterne til opvisning på plænen     .

 

Lidt nyt den 30/5 2012

Nu er pinsen gået, med fantastik godt vejr. Det er dejlig for alle dem som har fri. Pinsedag var vi i Tørring for at fejre Jespers fødselsdag. Vi kom derned til frokost. Så skulle vi ud at køre som vi plejer. Han benyttede lejligheden, til at få en gammel fjernsyn på lossepladsen, da der var nogen til at hjælpe og slæbe. Der var lidt andet som kom med i samme omgang. Derefter kørte vi til gammel Ry og besøgte Dennis, Heidi, samt deres lille søn, hvor vi fik serveret en flot kaffebord. De har en dejlig hus og have. Lille Lukas var nu en kær dreng, som forældrene godt kan være stolte af. En tak til de unge mennesker for deres gæstfrihed. Derefter gik til Jesper igen, hvor vi fik en god aftensmad, inden turen gik til Thyholm. Også en tak til Jesper for en god dag med godt mad. 

Her er en dejlig frokost bord

Nu holder vi på pladsen med hans fjernsyn

Nu er han i gang med aftensmaden.

Jeg tog også billeder af Lukas, men faderen ville ikke have ham på min hjemmeside.

Om det var hans mening eller det bare var sjov, ved jeg ikke.

 

 

Lidt nyt den 10/4 2012

Nu er vi kommet over påsken, med nogenlunde vejr. Jeg var hjemme det meste af tiden. Jesper var hjemme, Klaus kom og gik hver dag. Påskelørdag var vi i Thyborøn og spise i den omvente fiskekutter.

Det var da dejlig, vi fik en stegt rødspætte, den var stor. Nu har jeg prøvet det.

Vi kørte forbi sneglehuset

Vi kom også forbi Johnny Madsen vej

Det var der vi spiste

På vejen hjem så vi denne solnedgang  

 

Lidt nyt den 17/3 2012

Her er lidt nyt jeg har oplevet. I går aftes var jeg til generalforsamling i grænseforeningen. Det foregik i Vildsund på Thy siden. Da vi skulle hjem, var der en som fandt ud af, hans jakke var væk. Den var nærmest blevet stjålet, mens vi var inde til generalforsamling samt foredrag. Nu er tyveri også kommet til Thy kedelig. Man skal da lade være med at lige sine nøgle i jakken som er i en gaderobe. Kedelig at det er sådan man ikke kan stole på nogen, ikke engang ude på landet. Det er ikke bare i store byer det sker.

 

Lidt nyt den 11/3 2012

Her er lidt nyt igen. I går var jeg til begravelse i Gudum. Det var hos mine forældre nabo gennem mange år, begge steder hvor de har boet i Gudum. Os søskende har altid haft et godt forhold til dem. Da mine forældre er væk, må man vise en tak for det de har gjort for dem, ved at komme til kirken den sidste gang, og sige farvel. Da det var den første i det ægteskab, er det mere vigtig. Om eftermiddagen kom Jesper hjem, for at fejre Klaus fødselsdag, han bliver 40 år på tirsdag. Han gav mad, bagefter var vi i kino i Struer, for at se Hvidsten Gruppen, den kan jeg kun anbefale at se. Her i formiddag, har jeg været ved det jeg hader mest, at få blomsterne plantet om. Nu går der en år inden man skal til det store tur igen. 

 

Lidt nyt den 7/3 2012

Nu er det længe siden jeg har skrevet. Så må jeg hellere få skrevet lidt. Der sker ikke så meget, som jeg kan skrive om. Nu går det mod forår, så skal man jo i haven. Det er meget kold i dag, håber snart det bliver lidt varmere. Har lige haft en god fødselsdag, med besøg af familien.  Ellers lever jeg en stille liv, med få udskejelse. 

Lidt nyt den 15/10 2011

Sidste weekend var jeg med en tur i Sydslesvig. Grænseforeningen for Thy, Mors, var nede og besøge vores venner mindretallet i Sydslesvig. Vi kørte fredag eftermiddag, kom hjem igen søndag. Vi boede på Kristianslyst. Om  lørdagen var vi ude og se noget af sønderjysk historie. Vi var på Dybbøl, derefter Sønderborg slot, hvor vi fik frokost og eftermiddagskaffe. Vejret var fin til turen. Om aftenen fik vi en fin middag. Søndag efter morgenmad, var vi i Sønder Brarup til høstgudstjeneste, med efterfølgende kaffe og boller. Derfra gik turen nordpå, efter en god weekend. Men når man hører hvordan  tyske pensionister har det ren økonomisk, hvis de ikke har sparet noget op. Så er jeg glad ved jeg bor i Danmark.

Stenen står ved Dybbøl

Soldater fra krigen 1864

Den danske og tyske uniform

Fra høstgudstjenesten om søndagen

Kirken udefra.  

 

Lidt nyt den 4/9 2011

Jeg har lige været inde og læst Klaus hjemmeside. Han skrive om plakaterne som blive hængt op til valget, da han kun tage en lille tur her i Hvidbjerg, kan han ikke se hvordan det er andre steder. På Jegindø hvor jeg var tirsdag aften. Alle Esthers reklamer på Kongevejen lå på jorden. Jeg har også været igennem Hjerm, der var der ingen som var sat op efter loven. Nu er det spændende om de for dem pillet ned igen, eller de bare skal hænge til de falde ned, og lægge til forurening. 

 

Lidt nyt den 5/8 2011

Nu har jeg så prøvet at være på højskole, for første gang, men ikke sidste. Jeg var i Vedsted Vedsted, vest for Ribe. Emnet var vadehavet, som var meget spændende. Vi var på de tre øer som ligger i vadehavet, samt en tur i Ribe, som er en gammel købstad. Vi var 79 på holdet, maden var god, jeg kan kun anbefale til andre at tage en ophold der. Man går meget positiv fra denne ophold. 

Bussen til Manø som hentede os på skolen.

Der er 33 fastboende på øen.

Manø kirke, præsten kom fra Veste Veste. Der skulle være ebbe

for at de kunne få præsten over. Beboerne på øen, kunne bare komme til  fastlandet, når der var ebbe.

Det er Rømø kirke. Læg mærke til flagene. Da øen var tysk, kunne tyskerne ikke

lide disse flag. Derfor skulle de kalkes over. Det var en dansksindet, som blev

sat til opgaven. Han smurte margarine på inden det blev kalket. Kalken

regnede af, det skete flere gange, men tyskerne opdagede ikke hvad der blev lavet.

Så går det hjemad, efter en god uge.  

 

    

 

 

Lidt nyt den 12/7 2011

I øjeblikket er der Landslejr på sletten, for FDF. Thyholm er med som sædvanlig, Jesper er med, det er en tilbagevendende oplevelse, som man skal med til. Klaus og jeg var nede og se til den søndag. De har det godt, der er stort trafik dertil og derfra igen. Men når der er 12000 FDF, så er det ikke så mærkelig, der kommer mange på besøgsdagen.

Det er indgang til  Thyholm lejren

Orkestret kom med fuld musik

På vej tilbage til bilen, går det ned af bakke efter man er kommet op.

 

Lidt nyt den 5/6 2011

I går var vi så i Tørring, for at fejre Jespers fødselsdag. det var den dag det passede ham bedst. Vi havde en god tur og hyggelig vejret var bare dejlig. Efter frokost var vi en tur på Ejner Bavnehøj, hvor vi  var en tur med elevatoren oppe for at nyde udsigten. Bagefter skulle vi have vores medbragte kaffe. På vej tilbage til Tørring havde vi en holdt til is spisning. Vi fik en god måltid aftensmad, samt kaffe og dessert. Derefter gik turen til Thyholm.

Det er så elevatoren i denne tårn, der var også trappe som kunne benyttes.

Her er udsigten fra toppen

Der er mere udsigt

Klaus fede kat    

 

Lidt nyt den 30/12 2010

Nu rinde året ud, så starter 2011 om et par dage, vinter har vi stadigvæk. Her er julen, gået stille og rolig. Nu skal de sidste krampetrækning gøres inden årets sidste dag. Katten omme ved Klaus er ved at falde til, men hver gang den klage sig , får den lidt mere at spise. Efterhånden kommer den til at ligne resten af familien.

Her er den så.

Lidt nyt den 25/12 2010

Nu er den juleaften overstået. Vi havde en hyggelig aften, stille og rolig. Med godt mad, jeg fik selv mandelgaven. Det med at danse om juletræet, samt synge, gør vi ikke så meget ud af, da ingen af os kan synge.

Det er en genbrugs juletræ.

Gaverne er nu kommet under

Nu skal der pustes ud inden desserten.  

 

Lidt nyt den 28/8 2010

Da jeg har været inde på Dennis hjemmeside, der skrive han om tyveri på byggepladsen, ved det hus han får bygget. Det er træls for ham, man kan intet have til at stå. Det er også en ekstra udgift, som er ubehagelig at få. Her ved mig, en aften jeg kom hjem fra byen, var mine sol lamper væk. Der var 5 stk., det var dejlig, når man kom hjem om aftenen så var der lidt lys ved døren. Min nabos var også væk. Det er lidt at gøre sig til tyv for.

Lidt nyt den 17/8 2010

Sydthy fodslaw har haft indvielse af Byvandring i Thisted. Der var kun 21 som mødte op, og fik en dejlig tur i noget godt vejr. Dagen efter havde vi i  fodslaw en tur til Livø. Vi var godt 20. som var af sted. Da havde vi også en god tur, med godt vejr. Vi sejlede fra Rønbjerg kl. 10, var så på øen til 15/30. Der tager 20 minutter at sejle over. Vi spiste på kroen, havde så nogle gå ture på øen. Der er en traktor og en enkelt bil, ellers foregår alt transport på gå ben. Der er 10 fastboende på øen, om vinteren er både kroen og købmanden lukket. Man skal have en speciel indstilling, for at leve sådan et sted. Der er en gård på øen, hvor alt bliver dyrket økologisk. De har kreaturer, kalvene patter ved moderen. Det er så kun til slagtning de bliver brugt til.

Det er så færgen

Nu er vi så kommet over og nyde naturen

Der er gårdspladsen, fra den eneste gård

Det er også gården   

 

Lidt nyt den 7/8 2010

Nu er sportsfesten i fuld gang, her i Hvidbjerg. Onsdag inden sportsfesten rigtig startede, havde vi stævne i kroket. Der var 72 som dystede. Hvert hold spillede 3 kampe. Den hold som vandt, fik en flaske vin. Kaj og jeg gik hen og vandt en flaske vin. Det var dejlig at prøve at vinde 3 kampe.

Lidt nyt den 26/7 2010

Nu har jeg været på tur med drengene. Vi var på Mors, for at spise stegt  ål, som vi indtog på Gulerup kro. Der blev serveret alle de ål man kunne spise, til 190 kr. De smagte godt, det kan anbefales til alle der har lyst til ål. Aldrig har jeg fået så mange gode ål. Det er nok ikke sidste gang jeg er der.

Det var kroen, som ligger ned til vandet.

Hanklit som ligger i nærheden af kroen

Her nyder de unge mennesker udsigten.

 

Lidt fra Hærvejsmarch

Jeg var også ude og gå hærvejsmarch. Det var 10 gang, jeg gik 2 gange 30 km. Om jeg så går den mere vil tiden vise. Vejret var godt, måske blev det lidt for varmt om søndagen. Der var omkring 5800 som gik i år, lidt stigning i deltager var der. Der var også en del unge i blandt deltagerne, det er skønt at se de unge i blandt os.

Her er en sti op til Dollerup som vi skulle op af.

Det går bare der ud ad.

 

Lidt nyt den 6/7 2010.

Jeg har også været med Fredericia fodslaw på Bornholm. Hvor en del gik øen rundt, som er på 125 km. Jeg var med som turist, da jeg ikke kan gå  så langt. Turen er også hård. Der var godt 400 som startede, nogle faldt fra på grund af varmen. Det var en god tur vi havde, i disse dage vi var der, passede den til navnet solskins øen, dem der gik havde det nok for varmt, derfor var der en del frafald.

Her lidt natur fra øen

Det er fra Hammershus

Det er en rustvogn, som stod ved en rundkirke. Den

blev brugt i  gamle dage.

 

 

Lidt nyt den 11/6 2010

Tiden løber og der sker noget hver dag. Klaus og jeg var til fødselsdag ved Jesper. Det var lige som det plejer, vi fik noget godt at spise, og var ude og køre. Det var så første gang mor ikke var med. Det var mærkelig hun ikke var mere, det var noget hun glædede sig til hvert år, at skulle med derned, og ud for at se naturen og nyde den. Men alt får en ende, det er sikkert en dag er vi her ikke mere. Livet slutter på et tidspunkt. Vi havde en god tur, som vi plejer. Sydthy fodslaw har haft Klostermarch, der var 132 startende, som jeg hjalp til. Vejret var godt, det regnede lidt da man var færdig med at gå. Ellers går livet sin gang, tiden går godt. Jeg nyder hver dag, det skal man også.

Her nydes kaffen efter vi har set på møller.

Her er en landskabs billede mere fra turen

Her gik starten på Klostermarchen.

 

 

Lidt nyt den 18/5 2010

Nu har jeg været i England igen for at gå. Det blev til 55 km. i alt, vejret var ikke for godt. Det er lignende det danske, men vi fik næsten igen regn, så må man bare gå sig til varmen. Der var en del med som også var med sidste år, ellers har jeg set dem andre steder. Vi havde da hyggelig samvær.

Det er toget som kørte under tunnelen,

hvor bussen kørte direkte ind med passagerne. 

Det var bussen, som kørte fra hotellet,

til startstedet

Kirkegårdene er ikke så velholdte,

som i Danmark

Sådan så toget ud, udvendig,

køn er der ikke 

 

Lidt nyt den 9/4 2010

I dag er det så halvfjers år siden Danmark blev besat, der er nok ikke så mange som husker disse år. Der er også andre tanker som går igennem en. Nu er det to måneder siden vi fik begravet vores mor, alt hendes ting er delt. Det gik uden det mindste gnidninger mellem os tre søskende, nu er vi så de ældste i denne generation. Jeg kan mindes hende for alt det gode hun har gjort for børn og børnebørn. Der er jo en tom plads, da hun var næsten 91 år, har hun jo haft en langt liv. Vi kan mindes hende med taknemlighed.

 

Lidt nyt den 21/3 2010

Nu er sneen ved at være væk, og vi har passeret jævndøgn, så mon ikke foråret ikke er kommet for at blive. I går aftes var jeg til garantfest i sparekassen. Det gik som det plejer med god musik og mad, efter selve oplysninger om hvordan det gik for sparekassen. Der var også oplysninger om betalinger over pc. bagefter var der en spørgeskema om man ønsker at få det eller havde det. Så var der to som kunne vinde 500 kr. jeg var den ene som var så heldig.  Det er dejlig med sådan overraskelse. 

 

Lidt nyt den 29/1 2010

Nu fik vi taget afsked med mor, efter kort tids sygdom. Hun var knap 91 år, men var klar i hovedet ind til det sidste. Det var dejlig man kunne snakke med hende, det var kroppen som var skidt, men hun var ikke i særlig pine. Nu har vi fået delt det hele af hendes ting, så går livet videre selv om vi får tomt plads. Vi har da mange gode minder om hende, og nåede også at få en god juleaften med hende inden hun kom på sygehuset.

En pæn pyntet kirke

her er kisten

graven

 

 

Lidt nyt den 9/1 2010

Nu kan vi skrive 2010. Jeg er kommet godt over julen samt ind i det nye år. Men nu har vi fået vinter, særlig nord for Limfjorden. Flere skoler har haft lukket, samt toget har haft problemer. Håber det bliver bedre snart.

Sneen som er på parkeringspladsen

Fra min fordør

 

 

Lidt nyt den 7/7 2009   

Nu er hærvejsmarchen overstået, for en uges tid siden. Det var pragtfuld vejr  til at gå, næsten for varmt. Det var en fordel man kunne starte kl. 5, så var man færdig inden det blev for varmt. Det var så 2 * 30 jeg gik for niende gang. Håber jeg kan holde en gang mere så jeg kan få den speciale medalje. Men der var to damer som gik jeg beundre.

Disse to damer gik 2*30 km.

godt gået  

 

Lidt nyt den 8/6 2009

Nu har vi været på vores årlige udflugt med museet. Det var en dejlig tur, vejret var godt, ikke for varmt. Ført var vi i Brunshaab gamle papirfabrik, hvor vi fik en rundvisning, og så de gamle maskiner kører. Det er en arbejdende museum, derefter kørte vi til Blomsterværkstedet Overviskum. Der dyrke de krydderurter til snaps, først fik vi frokost hvorefter der blev fortalt om urterne. Vi kunne også smage snapsen, samt købe noget. Efter at vi var færdige gik turen til Søndbjerg igen, og vi har haft en god tur.

Her er en gammel tog sæde , som stod på papirfabrikken

sådan så sæderne ud i min ungdom.

Der er en par damer som kommer ud fra blomsterværkstedet,

mon de har fået for meget snaps.  

 

Lidt nyt den 27/5 2009

Ja så har jeg været på udflugt med plejehjemmet fra Uglev, vi havde en god tur til Fur. Vejret var godt, men heller ikke for varmt til at sidde i bussen. Vi havde en meget god fortæller til at guide os rundt på øen, han var blind men meget interessant at høre på. Det var en god eftermiddag. Nu har vi også haft vores årlige familieudflugt, på Jespers fødselsdag. Første stop var Dagbjerg mini by, derefter var vi en tur rundt i Kongenshus mindepark. Dagen sluttede på Humlum kro, hvor vi fortærede aftensmaden. Det var også en god dag med godt vejr.

Det var udsigten fra Fur, hvor vi nød kaffen i det fri.

Det er fra Kongenshus

Også fra Kongenshus

    

 nyt den 17/5 2009

Nu er jeg kommet hjem fra England, som jeg har været med fodslaw. Vi havde en meget god tur, vejret var godt mens vi gik. Naturen er noget anderledes en Danmark, der var ikke mange bakker hvor vi gik. Dem kan jeg også godt undvære. Turen er som vores hærvejs mach, der var godt 6000 som gik. Vi var den største hold der startede.  Vi kørte gennem tunnelen fra Frankrig til England, der tager ca. 35 min. at komme igennem, den er 50 km. Bussen kommer på et tog vi blev i bussen. Det var en oplevelse at prøve. Der er efterhånden mange steder jeg har været med fodslaw. For 10 år siden havde jeg ikke troet jeg skulle komme mange forskellige steder hen. Men det er med at komme af sted inden det blive for sent.

Det er hotellet vi boede på  i England.

Det er fra fredag aften, hvor det startede,

hende i det grå tøj er borgmesteren,

som bød alle velkommen.

Der var mange musik gruppe som spillede inden starten

bl.a. disse i skots tøj

Her er fra naturen

Denne måde at komme over hegnet var der en del af

Lidt nyt den 25/4 2009

Tiden flyver af sted, jeg kan se det er over en måned siden jeg skrev sidst. Min mor er kommet hjem fra sygehuset, det går da også fremad meget langsom. Ellers nyder jeg solen hver dag i øjeblikket. Nu skal kufferten pakkes, når jeg skal en tur til England. Men når man er efterlønner får man så travlt, mere travlt end da man gik på arbejde. Mere nyt når jeg kommer hjem igen 

Lidt nyt den 20/3 2009

Nu er foråret  kommet, med flot solskinsvejr. Og vi er  kommet  over alle de fødselsdage, først mig selv dernæst Klaus, til slut blev mor halvfems, det er en høj alder. Hun havde en fin fest dagen før hendes fødselsdag. På selve dagen kom der en del og gratulerede. Men det sluttede lidt trist med at hun faldt og brækkede lårbenet. Nu ligger hun så i på sygehuset, men det lyder til hun snart skal hjem med en del hjemmehjælp. Det er meget forkastelig at behandle en ældre dame på den måde, at hun ikke kan komme på aflastning på en plejehjem indtil hun kan gå igen. Da vi kørte til Holstebro i aftes holdt vi lige og nød en flot solnedgang.

Det var så synet.  

 

Lidt nyt den 15/2 2009 

Ja så kom sneen her norden fjords, det er noget børnene kan lide. Men det er  blevet tøvejr, så det forsvinder nok snart. Men landskabet var da flot i formiddag. Da jeg skulle haver til Rønbjerg og gå blev aflyst, da føret ikke var godt i morges. Det var ikke til at vide hvordan det ville blive op ad dagen. Her er et par billeder af landskabet.

Her er landskabet.

Skiltet fortæller hvor det er fra.

Børnene får luftet kælkene

i baggrunden er der en snemand.     

 

Lidt nyt den 14/2 2009  

Her er lidt mere vinter med solnedgang fa Oddersund. Da der var lige så flot solnedgang i går skulle vi lige ned og kikke. Denne gang var der også lidt sne, det er smuk med snelandskab. Her er et par billeder der fra.

Himlen har da en flot farve

Her er lidt snelandskab

 

Lidt nyt den 13/2 2009

Ja nu er vinteren kommet over os, lidt sne har vi da fået. Men ellers har vi haft nogle flotte solskinsdage, det er dejlig. I går fik jeg grydestegt kylling ved Klaus, som var købt i Oddersund, og jeg betalte. Bare til en orientere, at det ikke er Klaus der har lavet maden. Samtidig med vi var nede at købe maden nød vi en flot solnedgang, som her er nogle billeder af.

Her er et

Vandet er lidt rød af solen

Toget smuttede også lige over.

Lidt nyt den 2/2 2009

Det er længe siden jeg har skrevet, nu må jeg hellere få skrevet lidt. I dag er det Kyndelmisse, så er vinteren halv gået. Men dagene er da blevet en del længere, i dag er det meget kold. Det er ikke sneen der har drillet i vinter, men det kan da komme. Der har været dage med flotte solopgange og nedgange. Julen og nytåret er gået stille og roligt. Til slut et par billeder fra morgener, hvor man kunne nyde  det hele.

En solopgang man kunne nyde.

Skyerne kan også være flotte.

 

 

Lidt nyt den 16/9 2008

Nu er der lidt nyt igen. Tiden løber af sted, men nu har jeg været en tur til Skagen sidste weekend. Det var Sydthy fodslaw  som lavede turen, vi mødte nogle piger fra Skagen, som vi kendte fra Nordkap turen. De lavede både en tur for os både lørdag eftermiddag og søndag formiddag. Vi havde en god tur, vejret var godt det var dejlig at hilse på pigerne fra Skagen igen.

En gadebillede fra byen

En af de ældre huse i byen

Fra den tilsandede kirke

Bakken som vi nød udsigten fra

Nu er jeg kommet ud på spidsen

En sæl som var ude på spidsen

Denne sommerhus kan købes for

50. 000.000 kr.  

 

Lidt nyt den 18/7 2008

Det er et par måneder siden jeg sidst har skrevet, nu må det da være tid til lidt nyt. Jeg har været på ferie et par gange med fodslaw. Først var jeg med i Luxemburg, hvor vi gik to dage 20 km. om dagen. Derefter var jeg med på Bornholm, for at gå øen rundt, som er på 125 km. der skal klares på 3 dage, da gik jeg ikke det hele. Men det var gode ture, med mange oplevelse. Jeg har også været med på Møgelø som tante. Det var fra lørdag til onsdag, så kom der andre for at afløse. Det er også en oplevelse at være med til, men en meget aktiv ferie. Nu skal jeg vist til at være hjemme og nyde resten af sommeren, med enkelte små ture.   

Det er fra Luxemburg, der er en flot natur.

Her er en mere fra Luxemburg

Det er fra Bornholm der er også en flot natur

En mere fra Bornholm

Fra lejrbål på Møgelø 

 

Lidt nyt den 10/5 2008

Nu er sommeren kommet til Danmark, der er nok omkring 25 grades varme i dag. Der er mange år imellem, vi har så godt vejr i pinse. Da Rusbjerg bliver 90 år i morgen, var der åben hus på museet i dag, for det skulle jo fejres med maner. Det er en høj alder, men han er meget åndsfrisk. Der var en masse mennesker til at gratulerer, det hele foregik udendørs, da vejret var så godt. Nu må jeg hellere snart komme om til Klaus, for at se om han har tændt grillen.

Her holde Edith tale for Rusbjerg, skulpturen var gaven fra

museet vennekreds samt alle kustoder

Billedet til højre er selvportræt som  Rusbjerg har malet,

og er blevet kopieret   til salg.

Overskuddet går til Museet.   

En kik ud over de besøgende ude i haven.

 

Lidt nyt den 26/3 2008

Nu kom vinteren, da vi troede at foråret ville ankomme. Det begyndte i påsken, det var helt mærkelig at se at bilerne kom kørende med Campingvogne i snevejr. Det har nok været omkring Thisted og Nordmors der er mest ramt til morgen, Thisted gymnasium lukkede på grund af sneen. Da jeg var ude at gå i formiddag, var det en flot syn med de snedækkede marker. Vinteren  kan da ikke andet en blive kort denne vinter.

Det ser da ud til at hestene, ikke har noget imod sneen. 

 

 

Lidt nyt den 24/2 2008

Efter der er kommet næsten ny bestyrelse i Sydthy fodslaw, er der blevet lavet lidt om ved turene. Vintermarch er blevet droppet, så har de lavet en tur Agger by og Natur, som vi gik i går. Det blæste en del, men stormen som var fredag havde da lagt sig til en hård vind. Der var ca. 55 som trodsede blæsten og gik, men regnen kom først efter vi var færdig med at gå. Vi havde en hyggelig tur, med kaffe bagefter som kunne købes.

Her står Jenny og byde velkommen, hun står helt til venstre.

Men kan kun se den ene  arm, den sorte jakke med hvide striber.

Nu går det bare der ud af.

Nu er vi efterhånden alle kommet tilbage til Agger

hvor vi drikker kaffe.

Lidt nyt den 9/1 2008

Nu har vi haft en masse storm og regn, det var bedre med noget sne og frost, det var nok også sundere. Havet har taget et stort bid af Danmark igen, det var også galt i Lyngby Sydthy. Der har jeg været en del med fodslaw, hvor vi har gået der flere gange. Mors har før været på besøg der, den hus vi har drukket kaffe i sammen med morsingboerne, er ikke mere. Havet havde taget så meget af huset, at de var nød til at vælte den, ellers gik det hele da i havet. Jesper var hjemme i weekend, så vi var lige oppe og på det sørgelige syn. 

Her er de sørgelige rester

Her er lidt mursten nede ad skrænten.

Her lidt fra oven, hvor de sørgelige rester bliver betragtet.

Det er lidt at et udflugt mål, som kan ses på bilerne der holder der. 

 

Lidt nyt den 30/12 2007

Ja nu er julen da ved at være ovre, det er dejlig når hverdagen kommer tilbage. Selv om det er dejlig at man har nogle hyggelige dage sammen med de store drenge, er vi alle bedst tjent med  hverdagen, selv om det er nydelse med nogle fridage. Det han været en hyggelig jul, med nogle gode gaver. I år fil jeg mandelen for første gang i de 20 år jeg har været alene.

Her er jule menuen sat på bordet

Gaverne er kommet under træet

Denne elg var mandelgaven

Her er de ved at samle kommoden jeg fik af dem.

Her er kommoden færdigsamlet

Lidt nyt den 25/11 2007

I dag blæser det en del, men i går morges havde vi en flot solopgang. Og i morges skinnede månen, det er dejlig når der er fuldmåne i den mørke tid.

Her er solopgang over Hvidbjerg.

Det er månen lige inden den gemmer sig bag en sky.

Lidt nyt den 20/11 2007

Nu er der sket lidt igen. I lørdags var jeg på bustur til Tivoli. Vi havde en meget god tur, vejret var godt efter årstiden. Kirsten og jeg var først en tur i Christiania og omkring Christianshavn hvor vi så Rottehullet, men Emma var der ikke for at servere øl. Det er privat bolig, vi talte med en af beboerne i huset. Det var meget interessant at se, da vi havde 6 timer i København kunne der godt nås. Det var en meget god tur.

Her er jeg på vej ind på Christiania

Her er så Rottehullet   

 

Lidt nyt den 6/11 2007

Da jeg lige har været inde på Klaus hjemmeside, kan jeg se han mangler lidt opdragelse. Den måde han omtaler Kresten Touborg på kan jeg ikke lide. Han er en som vil gøre noget for os her i Vestjylland, jeg tror ikke Klaus har en bedre bud.

Lidt nyt den 26/10 2007

Da det er længe siden Jesper har været på Thyholm, så tog vi ned og besøgte ham sidste søndag. Efter at vi havde spist frokost, talte vi om at køre til Jelling og se til guldhornene som var kommet tilbage. Klaus gad ikke tage med, men jeg kørte sammen med Jesper, det var en hel tilløbsstykke på museet ved hornene. Vi var også en tur inde i kirken, som var blevet restaureret i 2001. Der var blevet lagt blanke fliser som skinnede inde i kirken. Det passede ikke i sådan gammel kirkerum.

Her er hornene

Udsigt fra museet, ned over kirken

Udsigt fra en af højene ved Jelling, med træernes flotte farve. 

 

Lidt nyt den 9/10 2007

Nu er del blevet efterår, men vejret har været godt i flere dage nu. Selv om dagene bliver kortere kan vi da have nogle gode solnedgange, her er en som er taget fra den ny udsigtstårn ved Tambohus.  

Selv om det næsten er mørkt, er himlen da rød. 

 

Lidt nyt den 4/10 2007

Her er lidt nyt igen. Jeg har været med grænseforeningen på den årlige efterår tur. Vi var først på Augustenborg slot, hvor vi blev vist rundt og se det vi kunne se. Noget af slottet bliver brugt til sindslidende. Vi var også inde i kirken, der var de ved at gøre klar til et guldbryllup, som skulle starte med  kirkens velsignelse. Efter Augustenborg kørte vi til Sønderborg slot, der var også en som fortalte historien omkring slottet, hvorefter vi var rundt og se det, men nåede ikke det hele det var der ikke tid til. Bagefter havde vi en halv time til grænsehandel, inden turen gik hjemad. Vi havde en god tur, og var heldig med vejret, det regnede en del mens vi kørte i bus, men det var godt mens vi var ude.

Det er kroen vi spiste middag

Udsigten bag kroen

Fra kirken på Augustenborg

Udsigt i haven på Augustenborg

Fra Augustenborg slot

Gårdspladsen ved Sønderborg slot

Kirken ved Sønderborg slot

Lidt nyt den 2/9 2007

Nu da Klaus skriver om andres fejl. vil jeg lige påpege en fejl hos ham. Han skrive FDF med lille, det mener jeg er en fejl, det ser i hvert fald ikke godt ud.

Lidt nyt den 4/8 2007

I går blev museet fejret, da den har eksisteret i 15 år. Det var en hyggelig formiddag, med flaghejsning og afsløring af en sten. Bagefter var der smørebrød kaffe og kage, samt film om museet tilblivelse. Vejet var godt, nu kan det da også være vi kunne få lidt sommer i august.

Nu skal flaget hejses

Her er stenen som lige er blevet afsløret.  

 

Lidt nyt den 29/7 2007

Nu da Klaus siger han ikke gider se på min hjemmeside fordi jeg skriver for lidt, vil jeg prøve om der ikke kunne blive lidt mere at skrive om. Vi har været i Løveparken hvorefter Jesper måtte give aftensmad. Det regnede lidt den dag, men det gør det da meget her i sommer. Det går ud over Mads med regnvejret, da han har en lukket udestue, når der så skal grilles må han ligge hus til. Det kunne da være august kunne blive lidt bedre, hvad vejret angår.

Her er Abe fra parken

Elefanterne går og hygge sig.

Jesper passer grillen hos Mads 

 

 

Lidt nyt den 25/7 2007

Nu har FDF på Thyholm været på Møgelø, de var heldige med vejret, kun en nat regnede det. Jeg var med de sidste dage som tante. Det var en oplevelse, selv om det er en meget aktiv ferie at holde. De unge mennesker har det sjov samt et god kammeratskab, lederne både de unge og de lidt mere modne gør et stort stykke arbejde for at ugen skal køre uden de store problemer. Efter forældredagen, som var onsdag, hvor de mindste tog med forældrene hjem. Derefter tog de  store på tur omkring Silkeborg hvor de overnattede i det fri,transporten foregik til bens efter de var blevet sejlet i land. De mindre var så på Himmelbjerget om torsdagen, hvor de blev sejlet til. Tanterne samt bådsmændene var også med på himmelbjerget. Efter de dage på Møgelø kan, jeg godt forstå at de drage på lejr år efter år med glæde. 

Nu er vi kommet helt til tops hvor udsigten nydes.

Nu er det madpakkerne der ventes på

Efter nogle gode timer på Himmelbjerget

Går turen nedad

Fra lejrbålet den sidste aften

Så bliver alle sejlet over for sidste gang ved denne lejr

Lidt nyt den 7/7 2007

Vejret forsætte i juli som det sluttede i juni, Nogle steder er de ved at drukne, så slem er det ikke lige her. Men vi må jo nyde de få timer som er gode, selv om der ikke er ret mange aftener man kan sidde ude og nyde det. Man kan da være heldig med en flot solnedgang, selv efter en regnvejrsdag.

Her er solnedgangen.  

 

Lidt nyt den 4/7 2007

Nu er vi kommet ind i juli, og det regne stadigvæk. Juni måned slog rekord med regn, det blev en millimeter mere over den sidste rekord, dobbelt så meget som normal. Sidste weekend var jeg med grænseforeningen i Sydslesvig, vi besøgte vores venskabssogn Satrup. Vi kørte fredag eftermiddag,  og overnattede på Christianslyst. Om lørdagen var vi ude og se lidt af grænselandet sammen med vores venner, om aftenen spiste vi på Christianslyst, hvor vennerne var værter. Søndag var vi også ude og se noget inden turen gik hjemad. Vi havde en dejlig tur, vejret kunne nok have været lidt bedre, men det regnede ikke når vi var ude og se noget. Det var så slut på en dejlig weekend

Det er Christianslyst, hvor vi overnattede.

Vi var ude og sejle i en skib magen til denne

i Frederiksstad kanaler

Lidt udsigt fra sejlturen

Fra gårdspladsen ved en gammel slot

vi så udenfor        

 

Lidt nyt den 26/6 2006

Nu er vi over Sankthans og Hærvejsmarch, så dagene bliver kortere herefter, men det varer da et stykke tid inden man mærke at dagene aftager. Hærvejsmarchen gik da godt, det regnede en del den sidste time både lørdag og søndag, om lørdagen var det også torden. Det var så syvende gang jeg gik den. Veteranbilerne havde også træf i Viborg samme weekend, da de kørte rundt i byen om aftenen, var vi nede og kikke på.

Her er en af disse veteranbiler som kørte i

Viborg by lørdag aften

Her er en flok som traver af sted ude i naturen

Nu går det op ad bakken ved Dollerup

 

Lidt nyt den 8/6 2006

Nu har vi fået sommer over landet dejlig. I går var jeg med til  stævne i Kroket. Vi var 13 fra Thyholm som var af sted. Alle skulle spille 3 kampe sammen med sin makker. Vi vandt de 2 kampe og tabte den 3. Den vindende hold i hver pulje fik en flaske rødvin, vi blev nummer 2. Der var ingen fra Thyholm som fik rødvin med hjem.

Her er de i gang med en kamp.

 

Lidt nyt den 6/6 2006

I går havde fodslaw Unichef march, men der var kun 11 som startede. Det var lidt til den tid det tog at få sat rute op og samlet ned igen. Men man må nu spørge sig selv om det ikke det man gider mere. I 2004 var der 80 deltager, der før har der været over 100 deltager. Der er stor tilbagegang i Sydthy, hvad det angår. 

Her bliver deltagerne budt velkommen af Ernst.

 

Lidt nyt den 3/6 2007

I går blev broen til Jegindø indviet, og kom til at hede Tambosundbroen. Nu er der ikke mere stillestående vand ved Tambohus, det får fisken til at komme, samt lugte senen skulle være væk. Vejret var nogenlunde godt, det regnede ikke, var heller ikke varmt.

Her klipper Merrild snoren over til indsejlingen ved broen.

Der var sat hoppeborg op til børnene,

de store børn kunne også bruge den.

Det hele sluttede med en gang grill.  

 

Lidt nyt den 29/5 2007

I går var vi i Tørring for at fejre Jespers fødselsdag. Vejret var da nogenlunde, tørvejr men ingen sol. Vi fik først frokost, og derefter den sædvanlige køretur ud i naturen. Vi sluttede med en god måltid mad hos Jesper inden det gik mod Thyholm igen. Det var en hyggelig dag.

Her er frokostbordet ved at være færdig.

Fra stien ned til Rørbæk sø.

Her venter de på at få serveret kaffen

 

Lidt nyt den 27/5 2007

Nu har jeg været på et par ture med fodslaw. Først i Norge med Sydthy fodslaw en weekend. Det var en tur for medlemmer, hvor vi sejlede med hurtigbåden til Kristiansand og var fra lørdag eftermiddag til søndag. Vi havde en god tur og så en masse, og gik en del. Ugen efter var jeg så med hovedforeningen i Sverige, det var fra torsdag til søndag. Hvor der blev gået en del, og vi var inde og se museum. Begge ture var gode. Der er lagt billeder ind på 7 fra begge ture.

Lidt nyt den 5/5 2007

Nu er vi så nået til Danmarks befrielsesdag, men der er ikke mange som kan huske det, da der efterhånden er gået 62 år. Jeg har været med museet på udflugt til Mariager, vi var på museet samt klosterkirken, og en rundtur omkring Mariager. Det var en meget god tur, hvor vi så en anderledes flot natur.

Det er orgelet i kirken

Her nydes frokosten i naturen

Ud over naturen hvor vi spiste frokost

Det er museet i Mariager

Lidt nyt den 23/4 2007

I går blev Hurup 125 år som handelsby. I den anledning havde de fået veterantoget til at køre på Thybanen. Den kørte til Snedsted to gange og til Hvidbjerg en gang. Jeg var først i Hurup og kikke, bagefter skulle jeg da også se den i Hvidbjerg. Hurup var rigtig i feststemning, alle forretninger havde også åben. Det var hyggelig, vejret var også godt det var ikke for varmt.

Thisted bryghus var repræsenteret

Man kunne få en køretur i hestevogn

Nu er toget kommet til Hvidbjerg  

Lidt nyt den 8/4 2007

Nu har vi så kommet til påskedag. Siden jeg skrev sidst har jeg ikke været langt fra toilettet, når man får sådan tur med maven er der igen appetit, men lidt har jeg da spist. Da Jesper er kommet hjem er der da også blevet lavet mad. I går aftes spiste vi ved Klaus, da fik jeg da lidt, inden jeg gik hjem i seng. Men så kan de unge mennesker da underholde hinanden. Jeg skulle have været ude og gå i dag men det har jeg opgivet.

Her har Klaus travlt med at lave mad

Jesper åbner vinen 

 

Lidt nyt den 5/4 2007

Nu har jeg været ved at læse på de turistinformation skilte, som er sat op alle vegne også her på Thyholm. Da jeg læste informationerne er jeg nu glad for at jeg ikke er turist på Thyholm. Det første jeg lagde mærke til var tlf. nummer til lægerne, der stod 97871944, det har aldrig været lægernes nummer det er 13 i stedet for 19. Af kroer kan nævnes Landevejskroen og Færgekroen de er begge lukket. Landevejskroen har været lukket i mange år, og Færgekroen efterhånden et par år. Så er der glaskunst som bliver nævnt, det er efterhånden også en del år siden den flyttede til havet. Nu synes jeg de snart skal få det gået igennem, og rettet det som ikke passer.

Her er skiltet som står i Odby.

 

Lidt nyt den 29/3 2007

Nu er foråret kommet, den sidste uge har det virkelig været vidunderlig  vejr. Sikker solnedgange vi har haft, nu kommer man da i godt humør. Sidste søndag aften var jeg i Oddersund for at nyde solnedgangen sikker en syn, her er et par billeder fra solnedgangen.

Her kan man se solen spejder sig i fjorden.

Nu er solen så gået ned i horisonten.   

 

 

Lidt nyt den 21/3 2007

Nu er vi nået til forårsjævndøgn, og solen skinner vejret er da bedre i sidste søndag hvor der var storm og regn samt hagl. Det eneste vi trænge til er forår nu, efter den regnfulde vinter. Både fredag, lørdag og søndag var jeg til fødselsdag. Fredag samt lørdag ved min mor. Om fredagen havde hun naboer da var det hendes fødselsdag, og vejret var godt den dag. Jeg var ude og hjælpe ved at lave kaffe med kagemand. Det var en hyggelig dag.

Her står mor med kagemanden,

den kommer fra bageren i Hvidbjerg

Lidt nyt den 15/3 2007

Ja nu er vi så midt i marts, nu kan man mærke at dagene er blevet længere, vi går jo også snart over til sommertid. Jeg kan ikke se noget fornuft i sommertid og vintertid, hvad nødt er det til. Nu begynder vandet da også at synker rundt omkring på markerne. I lørdags var vi ude og gå i nærheden af Hanstholm, der er meget vand ved klitterne. I søndag spiste Jesper og jeg hos Klaus, i anledningen af han blev 35 år tirsdag. Vi kunne da invertere os selv, da han ikke var så hurtig med at komme med en invitation.

Det var vand på vejen, som vi skulle forbi.

Det var nu dyb.

Der kan man se lidt af det vand,

som var i klitterne.

Det var så maden, som Klaus serverede.     

 

Lidt nyt den 9/3 2007

I går kom så kameraet som jeg fik bestilt i søndags for min fødselsdagspenge. Så skulle jeg prøve den af i går aftes, her en smagsprøve på hvad jeg fik ud af det.

Det er kælkebakken, sneen er næsten væk.

Det er blomsten, jeg fik af F D F , da jeg hjalp ved deres jubilæum.

 

Lidt nyt den 6/3 2007

Nu er jeg kommet over denne weekend. Om lørdagen var jeg først i kredshuset og lave kaffe til deres reception i F D F efter de havde været i kirke. Der var nok over 200 til reception, men ca. de 100 var børn. Det var nu meget hyggelig. Bagefter var der spisning i Midtpunktet, hvor der var ca. 150. Det var en hyggelig dag, hele byen flagrede i dagens anledning. Men jeg mente nu det var fordi det var min fødselsdag. Om søndagen var der lidt familie til spisning. Jeg fik nogle penge, som blev brugt til en ny kamera, da den gamle ikke ville mere. Nu sidder jeg og venter på posten skal komme med den, da den blev afsendt i går.  

Lidt nyt den 3/3 2007

I dag sker der da lidt her omkring. Først skal Aleksandra giftes med sin udkårne, og F D F på Thyholm fejre 75 års fødselsdag, med gudstjeneste åben hus i kredshuset, til sidst spisning i Midtpunktet. Da jeg har lovet at hjælpe F D F med at få lavet kaffe i eftermiddag, samt lidt praktisk når maden skar serveres. Det er så det min fødselsdag skal gå med. Jeg får ikke set om der komme noget om brylluppet i fjernsynet, Aleksandra er ellers meget smukt at se på.

Lidt nyt den 27/2 2007

Da jeg er kommet til at skrive lidt forkert i går, må det hellere bliver rettet i dag. Da jeg skrev at der ingen kom til vores vintermarch fra Sydthy, passe det ikke der var en person. Undskyld til vedkommende at jeg glemte det i farten.

Lidt nyt den 26/ 2 2007

Nu har vi så fået overstået vintermarchen. Der var da mere vinter en march. Vi kunne ikke komme ind i skoven, så der blev lavet en nød rute på ca.8 km. Der var 19 som trodsede vinteren og kom, men ingen fra Thy, der var en  fra  Thyholm og 2 fra Mors, resten kom syd for oddersund broen. Bagefter kunne de købe en pølse med brød samt rundstykker. Det var ikke nemt med det store udvalg til så få mennesker. I dag sner det igen, nu kan det være nok.

Lidt nyt den 22/2 2007

Det har sneet er del sidste nat, nu er det nærmest lidt kaotisk her i Nordvestjylland. Skolen her på Thyholm er lukket i dag, for bussen kan ikke køre på de små biveje, men det nyder børnene nok. Det er nok sjovere at komme ud i sneen end sidde på skolebænken. Toget mellem Struer og Thisted kører jo heller ikke i øjeblikket. Bare det nu bliver bedre til søndag når vi skal have vintermarch i fodslaw

Lidt nyt den 21/2 2007

Ja så er kong vinter kommet til Nordjylland. Det er nok være længere nordpå end  Thyholm. Men sner en del og blæser også her, men  temperaturen har ligget lidt over frysepunktet  hele dagen, så kunne det ikke fyge ret meget. Men hvis vi skal have vinter, er det også rart at få det i vintermånederne. Jeg var ude og gå en tur i snevejret, da fik jeg de billeder.

Det er fra kælkebakken i byskoven, 

et par drenge nød sneen

Det er ud over landskabet. 

Lidt nyt den 14/2 2007

 Nu er vi midt i februar, der har ikke været meget vinter endnu. Men det stormer ikke mere, og regnen er da mere normal. I dag har dæmningen til Jegindø  været lukket, da der er blevet lagt bro et stykke så man kan sejle under og gennemstrøm af fjorden, så mener de at lugten skulle forsvinde i Tambohus. Når det har været stille vejr et stykke tid om sommeren, kunne der være en grimt  lugt, det var da ubehagelig for beboerne og kroen i Tambohus, nu må man da håbe det hjælper. Jeg har lige været nede og kikke, men vejret var noget disset, jeg prøvede alligevel at tage nogle billeder.

Her kan man se at der arbejdes på dæmningen

Her holder nogle af deres maskiner.

Man kan godt se på billederne at det er disset.

 

Lidt nyt den 7/2 2007

Nu er den første måned gået af det nye år, det er dejlig man kan mærke at dagene længes. Nu er det da også blevet vinter, det er bedre en alt det regn og storm. I søndags var jeg ude og nyde solopgangen, sådan morgen er dejlig.

 

Sådan solopgang kan man nyde

Svanerne nyder alt vandet ude ved Draget

Når man ser himlen på de to billeder skulle man ikke tro det var samme dag, den første er meget overskyet. Det er samme formiddag som var meget smukt vejrmæssig.

 

Lidt nyt den 2/1 2007

Ja nu skal vi skrive 2007, et år mere er gået. Jeg havde en stille nytårsaften, Klaus og Jesper spiste her. Ellers gik aftenen stille og rolig, det var kun vejr til at være indendørs, for det regnede og blev til stormvejr ud på natten. I går tog Jesper så til Tørring, i dag er det så hverdag igen. I går aftes havde jeg besøg af Dennis til kaffe, det var hyggelig at hilse på ham igen. Det er snart mange år siden han har været inde ved mig og få kaffe.

Klaus og Mads sidder og vente på et stykke mad

nytårsaften

Nu er Dennes færdig til at køre hjem efter kaffen

Lidt nyt den 31/12 2006

Nu er vi så nået til årets sidste dag. Den kommer nok til at byde på en masse frisk luft, både i dag og i morgen. Det bliver næsten storm, der er der ikke meget ved alt det blæst. Her har jeg haft en stille og rolig jul, med nogle gode julegaver. Det er hyggelig når Jesper er hjemme det sker jo ikke så tit, da han ikke bor lige ved Thyholm. Men vi har været omme ved Klaus og spise et par gange, han er nu god til at lave mad. I aften komme de her og spiser, så må vi se hvad resten af aftenen byder på.

Her har Klaus travlt med at lave mad til gæsterne.

Man kan godt blive træt af alt det arbejde,

når man har gæster.

 

Lidt nyt den 20/12 2006

Ja nu er jeg ved at have det lige som børnene, der er kun 4 dage til jul. Det er rart at den kommer, så det kan blive hverdag igen. Vejret er da også blevet bedre nu, det har det ikke regnet i 3 dage, og solen skinner. Nu har vi snart den korteste dag, det er rart det kan gå den anden vej. Sidste weekend var jeg i Tyskland. Det var bestyrelsen fra fodslaw der havde en tur, vi var med Riis rejser. Vi kørte lørdag morgen, og var hjemme igen søndag aften. Vi var bland andet i Lybæk for at se juleudstilling. Det var en dejlig tur, nu vil jeg slappe af i julen.

Lidt nyt den 13/12 2006

Nu nærmere julen sig med raske skridt, men vejret er stadigvæk træls med regn næsten hver dag og meget blæsevejr. Det kunne være skønt med lidt frost og solskin om dagen. Der er meget vand på markerne, det er nok hellere ikke godt til det vintersæd. Det eneste lyspunkt er om en uge har vi den kortes dag. Nu er jeg ved at være færdig til jul, det er dejlig.

Det er sangkoret fra Thyholm friskole

Som sang ved deres julehygge på museet

 

Lidt nyt den 20/11 2006

Ja så er der lidt nyt igen. I lørdags havde stationen i Uglev en tur i Tivoli, som jeg var med på. Vi kørte her fra Hvidbjerg kl. 7 lørdag morgen, var så over Uglev og Struer for at få nogle med. Der var omkring fyrre af sted. Derefter gik det ellers mod hovedstaten, undervejs havde vi et par pause,  hvor vi fik noget at spise og toilet besøg, samt rygerne kunne få ekstra frisk luft gennem en cigaret.

Vi var ved Tivoli ca. 13/30, og havde så tiden til at se noget af København samt tivoli til kl. 21/30, da skulle vi  mod Jylland igen. Vi var først lidt rundt i København, hvor vi var omkring Nyhavn samt Amalienborg og Rundetårn. Derefter gik vi i Tivoli resten af tiden. Det var en oplevelse at se Tivoli med alt deres julepynt, men det hele var en oplevelse. Men jeg var først hjemme kl. 3 om natten, så det var en lang og hård dag, men det var en oplevelse at være med. Der er blevet lagt nogle billeder ind  fra turen på billeder 6.

 

Lidt nyt den 16/11 2006

Nu er der lidt nyt igen. Sidste weekend var der jo julemesse i Midtpunkt, som jeg lige var en smut omme at se lørdag eftermiddag. På de forskellige stander var der konkurrence. Det skulle jeg da også prøve. I går fik jeg så at vide at jeg havde vundet et sæt tøj hos Rieella. Det var jeg omme at hente, der er tøj for 1400 kr., der var bare en fejl det er for lille, og de vil ikke bytte det. Nu ærgre  jeg mig gul og grøn, det biler bare ikke nemt at tabe 20 kg. for at kan passe det.

Sådan ser tøjet ud, stumpbukser jakke samt en bluse.

 

Lidt nyt den 11/11 2006

Her er lidt nyt igen, nu er der mange dage hvor man skal lave indendørs sysler, da vejret ikke er for godt. Nu har vi da fået det vand og mere til, som vi manglede i sommer. Nogle steder har man næsten brug for en ro båd. Nu har kommunen fået renoveret anlægget og plantet nye blomster, samt  mindestenene er blevet fremhævet, og der er kommet en sti til gennemgang. Nu vil jeg da håbe at nogle vil slå en slag forbi og nyde hvor pænt det er blevet. Den kan bruges til at nyde, det behøver ikke bare være hundeejerne som skal bruge den til dyrenes efterladen. Jeg håber at hundeejerne tage poser med for eftertiden, så vi alle kan nyde den færdige resultat.    

Her er den ene sten

Her er den anden

Dette er så den 3

 

Lidt nyt den 30/10 2006

Nu er vi gået over til vintertid, og vi har haft den første efterårsstorm. Stormen blev ikke så hård som de havde regnet med, det gjorde heller ikke noget. Alt det storm og blæst kan vi godt undvære efter min mening Lørdag var jeg til sendemandsmøde på Nyborg Strand, det var grænseforeningen  der havde det. Sikker en flot hotel og sikker noget mad vi fik. Hjemad havde jeg fået en aftale med at Jesper kørte mig hjem fra Vejle, da Poul Erik skulle til fødselsdag hos hans søster. Søndag var jeg jo med til fodbold. Ja Klaus er jo nød til at tage mor med, så kan jo få bilen til det han gerne vil, nu da han deler bil med mig. Bagefter gav jeg dem maden vi spiste, jeg mener at ind imellem får de da lidt forskud på arven. Det er nu dejlig de gider tage hensyn til deres mor.

 

Lidt nyt den 20/10 2006

Nu har grænseforeningen Thisted og Thyholm, haft besøg fra Satrup i Sydslesvig sidste weekend. Lørdag eftermiddag havde vi en tur rundt med dem i Sydthy og Thyholm. Vejret var med os det var nok ca. 15 til 16 grades varme, så får man mere ud af turen når man kan komme af bussen og nyde udsigten i solskinsvejr, om aftenen spiste vi i Doverodder  købmandsgård. Om søndagen kørte gæsterne så selv til Randers Regnskov, inden turen gik helt hjem. Men vi havde en hyggelig lørdag eftermiddag sammen med dem. Nu var jeg med i Sydslesvig sidste sommer, hvor vi besøgte dem. Det bliver hyggelige når man lærer dem at kende mere.  

Her er de ved kløvenhøj, hvor de skal op og nyde udsigten over fjorden

Her bliver det medbragte kaffe nydt på Jegindø havn

Solnedgang ved Doverodder

Lidt nyt den 11/10 2006

Her er lidt nyt. Mens min computer var nede, havde Sydthy fodslaw  besøg fra Mors, en lørdag eftermiddag. Først blev der gået en tur på næsten 10 km., derefter var der kaffe med kage, som blev nyt med stor velbehag. Vejret var godt, men de fleste gænger var fra Mors, for af de 13 som gik, var de 8 fra Mors. Det er hyggelig med det samvær vi har med Mors, og som vi har hver år.

 

Hunden skal følge med i hvad der sker, om der kunne blive en lille stykke kage til den.

Hunden var også en gæst fra Mors

Lidt nyt den 8/10 2006

Ja nu er det blevet rigtig efterår med blæst og regn, men det hører jo denne årstid til med noget ustadig vejr. Min computer har været nede, og har været til reparation, men nu kører den igen. Når den ikke kan køre, kan jeg se hvor mange timer jeg sidder her. Det med at Klaus skriver at jeg er nød til at tage med til fodbold for at se Jesper. Det er måske lidt ret, men når han har tid og vil til Thyholm er jeg ikke hjemme, så han er undskyldt. Det er jo ikke lige som Klaus der kan kikke ind 5 minutter engang imellem. For jeg har det ligge som andre efterlønner, man får så mange interesser der skal passes. Jeg håber når jeg bliver sådan at jeg ikke kan komme ud, at han så vil kikke til hans mor lidt tier. men det er da godt jeg har Klaus her i nærheden når computeren ikke vil som jeg vil. Det er da også hyggelig når han kikker forbi.  

 

Lidt nyt den 20/9 2006

Ja nu er sommerens  aktiviteter ved at være slut. I går aftes havde vi den sidste aftentur med fodslaw, det er også mørkt inden 20/30, så vi kan jo ikke blive ved at se til at gå om aftenen mere. Efter gåturen havde vi lidt hygge med smørebrød, i de sorte huse i Agger.

Her er et billede fra afslutningen.

 

Lidt nyt den 14/9 2006

Nu er der lidt nyt igen. Grænseforeningen har været på den årlige udflugt, med 28 deltager og meget godt vejr. Turen gik først til Christiansfeld hvor vi var inde og se Brødremenighedens  museum, som var meget interessant at se, da vi har været på deres kirkegård for nogle år siden. Efter vi have fået en god middag, gik turen videre til Dannevirke, hvor vi fik en guidet tur langs Dannevirke, derefter var vi inde på museet. Til slut havde vi lidt handel ved grænsen  inden turen gik til Thyholm    

Det medbragte kaffe bliver nydt på en rasteplads.

Det er museet ved Christiansfeld

det er inde på museet

 

Lidt nyt den 3/9 2006

Her er lidt nyt igen. Nu er det blevet efterår med det første blæst, det bliver vist være i morgen, når dronningen kommer til Struer. Så kan det da komme til at passe når sangkoret skal synge Blæsten går frisk over Limfjorden, for hende ved havnen, i morgen aften. Jeg var med i Ydby og spille Kroket i går. Vi spillede alle 5 kampe, holdene blev lavet i Ydby, så  vi viste ikke hvem makker vi fik før vi kom. Det var helt sjov at prøve.

Her er der gang i spillet.

Lidt nyt den 31/8 2006

 Nu er vi så nået til efterår, efter kalenderen skulle sommeren slutte i dag. Sikker en  sommer, først meget varme i juli, og derefter meget torden og regn i august, det har været speciel. I går aftes var jeg med Klaus nede og se Elvis museum, som ligger ved Vejlby Klit. Det var nu også interessant. Elvis er stadigvæk meget populær, og den kunstner der har solgt flest plader.

Sådan ser museet ud .

En lille kik ud over sommerhusområdet

ved Vejlby Klit.

Lidt nyt den 29/7 2006

 Da jeg har haft en diskussion med de unge mennesker om hvor færgen gik ind i Oddersund før broen kom. Har jeg nu været nede og tage et billede af lejet, og  jeg er sikker på at det var der færgen gik ind før broen kom. Nu må jeg da håbe de ser billedet så må de jo komme med en kommentar.

Det er så det gamle færgeleje.

 

Lidt nyt den 28/7 2006

Nu lidt nyt. Jeg har solgt min cykel, som var 10 år gammel, og fik 300 kr. for den. Da både Klaus og Jesper har købt ny cykel skulle jeg da ikke stå tilbage. Det er nu dejlig med en ny i stedet for en brugt der var slidt, nu regner jeg med det bliver den sidste nye cykel jeg får. Hvis den kan holde i 10 år, til den tid er det ikke sikkert jeg kan cykle mere.

Det er så cyklen.

Lidt nyt den 10/7 2006

I går var Klaus og jeg nede for at se til de unge mennesker der var på Landslejr med F.D.F., som foregår på Sletten hvor det plejer. Jesper var med, han har været med hver gang siden 1986. Vejret var godt, knap så varmt som den sidste uges tid, det var de unge mennesker hvis glade ved. Da vi kørte derned, de sidste kilometer kom vi i en kø af biler, så det gik i sneglefart. Men ellers havde vi en god dag. Der er billeder fra lejren på 6.

Lidt nyt den 6/7 2006

Her er lidt nyt igen. Nu har vi fået sommer over Danmark, i går var der omkring 30 grades varme. I næste uge mener de vi skal have omkring 25 grader, det er dejlig med nogen sommer. Det er nok for varmt for dem som skal arbejde, os andre kan sætte tempoet ned når vi sveder. Det er heller ikke rart for F D F som er på landslejr, når der er så mange mennesker samlet, kan luften være helt stillestående og maden kan være et problem at holde frisk i det varme. I går aftes havde jeg naboerne til kaffe i haven med jordbærkage til, det var så dejlig hele aftenen ude.

Her sidde de og venter på kaffen.

 

Lidt nyt den 27/6 2006

Nu er der lagt nogle billeder ind fra Nordkap turen. Det er ved billeder 6 .

Lidt nyt den 26/6 2006

Nu er jeg så kommet hjem fra Nordkap, vi havde en dejlig tur med  masse af oplevelser. De første 4 dage have vi varmt vejr, resten af turen var lidt forskellig vejmæssig. Det regnede lidt og solskin ind imellem så det var ikke så galt endda. Da vi var ved polarcirklen blæste det meget og haglede, med 2 graders varme det var meget kold. Da vi gik turen på Nordkap blæste det en del, vi havde modvind, med 8 til 10 grades varme, men turen gik en del op ad bakke, og var på 35 km.. Den tur var lidt hård, men det var jeg også forbedret på. Så alt i alt var det en stor oplevelse at være med på denne tur. Der kommer nogle billeder på et tidspunkt.    

 

 

Lidt nyt den 8/6 2006

Ja nu nærmere tiden sig til jeg drager nordpå til Nordkap, kufferten er næsten pakket færdig. Så i morgen aften skal vi sejle fra Hirtshals til Norge, det bliver spændende.

Lidt nyt den 30/5 2006

Lige en kommentar til det Klaus skrev om mig. Fordi jeg ikke lige kunne se hvad vi kørte forbi i Oddersund, Klaus kørte så stærk jeg ikke kunne nå at se anden et lys. Det er forklaringen Klaus kunne da bare have hjulpet med at drikke rødvinen, når han har travl med hvad Jesper og jeg drikker.

Lidt nyt den 26/5 2006

Nu har vi så været til fødselsdag hos Jesper, hvor vi fik en masse godt at spise og drikke, det er altid en hyggelig dag når vi er hos ham. Det med at Klaus siger jeg er gammel, det er nok ikke helt løgn når det mindste barn er blevet 32 år. Men de må nu ikke sige jeg er gammel så længe jeg ikke er farmor, det er en spørgsmål om de drenge kan finde ud af at føre slægten videre.

Her har Jesper travlt med at åbne gaver.

Her er lidt udsigt, fra da vi drak kaffe.

 

Lidt nyt den 22/5 2006

Jeg har fået et pæn par ude i haven som jeg rigtig nyder.

Det er parret

 

Lidt nyt den 8/5 2006

Nu har vi så startet grill sæson  i lørdags. Klaus har jo købt ny grill som skulle indvies, så Jesper kom hjem, og vi fik grillet i det gode vejr, det var dejlig.

Det er Klaus ny grill

Det er solnedgang fra Klaus indkørsel 

 

Lidt nyt den 3/5 2006

Nu er vi så kommet i maj og vejret er blevet helt godt, det lyder til at det skal være godt resten af ugen det er dejlig. Lystfiskerne er også begyndt at stå på broen ved Oddersund, det er på cykelstien de står. Det skulle forbydes hvis man kommer på cyklen eller knallert og skal over broen kan man nemt få en krog bag i. Jeg kan ikke forstå at politiet ikke forbyde det, trafikken skulle da gerne have førsteret også selv om man kommer på cykel.  Lystfiskerne skulle henvises til strandkanten.

Lidt nyt den 29/4 2006

Den sidste Thyholm nyt vi fik, var der et billede i af en tømre som havde været til svendeprøve og fået højeste udmærkelse samt sølvmedalje. Han var med til at skifte mit tag, da jeg fik nyt. Han var en behagelig ung mand at have som håndværker, jeg syntes det er dejlig for ham at få den udmærkelse, som han har fortjent.

Her er den nye svend,  sammen med mester. Det er billedet fra avisen. 

 

Lidt nyt den 26/4 2006

Nu er foråret kommet, græsset gror og det bliver lunere det er dejlig. Jeg har lige en par blomster der skal prales lidt af. Den ene har jeg fået af fødselsdagsgave fra min søster for en del år siden, som blomster for første gang, den anden  er en 10 kr. blomst fra brugsen. 

Det er blomsten fra min søster

Det er så 10 kr. blomsten

Lidt nyt den 18/4 2006

Nu er vi over påsken. Den gik stille og rolig her hos mig. Jesper kom hjem fredag aften, og kørte tilbage til Tørring mandag eftermiddag. Som Klaus skrev var vi ved Mads lørdag, hvor vi spillede kroket og Mads gav aftensmad, det var en hyggelig dag. Søndag havde vi en familie udflugt, hvor vi var på Hjerl Hede en tur. Man ser husene bedre denne årstid når der ikke er så mange mennesker. Vejret var da i orden, det var ved at regne lidt til sidst men blev ikke til noget. Der er nogle billeder fra dagen i nr. 5. Jeg havde da nogle dejlige dage sammen med de to unge mænd. Nu er det hverdag igen, det er det bedste når hverdagen kommer.   

 

Lidt nyt den 5/4 2006

Nu er foråret nok kommet, det er da blevet mildere. Det jo også snart påske, så var det dejlig med noget godt vejr. Jeg har fået en fuglestativ til fedtkugler som hænge i et træ, nu har fuglene fået travlt med at spise, der er mange små fugle samt et par gå duer. Det er en rent fornøjelse at se på.

Her er duerne, de spiser alt det som falder på jorden.    

 

Lidt nyt den 27/3 2006

Her er lidt kommentar til det Klaus skriver om at være efterlønner eller udtrykket pensionist som han bruger. Jeg kan da kun holder med ham i at det er godt, fjernsynet han skriver jeg har fået er hans den gamle jeg har fået sat til. Den blev sat op på et værelse her hos mig da Klaus købte en ny, nu har jeg så fået den sat til. - DVB- T  dom han nævner har jeg jo fået som gave af Klaus og Jesper. Men bortset fra alt det materielle goder er det da godt nok at være efterlønner bare man kan beholde sin gode helbred.

Lidt nyt den 23/3 2006

Nu har jeg så været efterlønner i tre uger, hvor tiden dog løber. Jeg havde ellers frygtet at skule på efterløn, nu var det slut med bare at håbe på at komme i arbejde. Men jeg er jo begyndt at spille kroket, som er en dejlig spil sammen med hyggelig samvær med de andre i klubben. Jeg er også  i Senior klubben. Det er dejlig ikke at skal søge arbejde mere, når man ingenting kan få alligevel. I går kom jeg på Internettet i helle tiden, det er Jan El. Jakobsen system jeg kom på. Nu kan jeg være på hele døgnet for samme pris som før med modem, hvor jeg næsten ikke var på. Mit fodslaw skal jeg jo også passe Ind til videre nyder jeg at være på efterløn, det er bare et spørgsmål at få nogle interesse, så man kan få ro i sindet.     

 

Lidt nyt den 6/3 2006

Ja så gik denne weekend med at markere sin alder. Det gik da godt med samvær med sin mor og drengene. Fredag var det stille og rolig i Gudum, og lørdag søndag var jeg hos Jesper. Det hele gik planmæssig med en tur i Den Gamle By lørdag samt en tur i Mindelunden  fra 1 verdenskrig. Søndag var Jesper og jeg en tur i Vejle og kikke. Det var nu hyggeligt

Det er billetten fra Den gamle by,

prisen for at komme ind er kun 50 kr. pr. person, det er billig.

 

Lidt nyt den 3/3 2006

Nu er det så min fødselsdag, jeg ved ikke om det er slem at blive så gammel. Men så længe man kan gå op til 30 km. på samme dag, skal jeg vil ikke klage. Nu skal jeg bare leve i dag, for jeg ved ikke hvordan man har det i morgen. Når man ser Klaus måne, er jeg da glad ved at nogle skavanker arver han da efter faderen, for jeg har da meget hår endnu og det er næsten ikke grå. Nu må jeg hellere tage i byen, da jeg har frabedt alt opmærksomhed vil jeg ikke være hjemme.   

 

Lidt nyt den 16/2 2006

Nu er det snart en måned siden jeg skrev sidst. Livet går sin gang og dagene længes, nu kan man se dagene blive længere det er dejlig. I vinter har vi haft lidt sne og en del frost, det er nu bedre en storm og regn som vi ellers kan have. Sikker nogle flotte solopgange og nedgange der har været mange gange her i vinter.

Det er en solopgang ved Boregård i Vinter.

 

Lidt nyt den 20/1 2006

Her er lidt nyt, nu prøver jeg igen. Der er problemer med strømmen i øjeblikket, på grund af islag som faldt i går, og har lagt sig på trådene. Jegindø vågnede hvis uden strøm i morges, det er nu ikke rart. Der var også andre steder har på Thyholm de har  manglet strøm. Jeg fik skrevet lidt lige før strømmen gik i 5 minutter, det er træls, for så må man lave det hele om. Vi har da fået vinter, det er da pænt på træerne og markerne, men kan godt senere trafikken. Hellere lidt vinter frem for stormen vi havde sidste år i januar. Her er et par billeder fra min have med sne.

 

Det er fra i går morges kl. 6    

 

Lidt nyt den 4/1 2006

Nu er vi så begyndt på et nyt år, vi fik ingen hvid juleaften i 05, men nytåret blev hvid. Det er nu pænt med en hviddækket landskab, og det er da bedre med lidt sne end den storm vi havde sidste år den 8 januar. Det er nu også dejlig at julen er overstået, alle de helligdage gider jeg ikke rigtig.

Det er ude fra min have, fuglene vil gerne have mad i denne kulde.  

 

Lidt nyt den 23/12  2005

Nu er vi kommet til dagen før med gråvejr og lidt regn, men det er da godt for trafikken at det ikke er snestorm. Nu er jeg også ved at være færdig til jul. Træet er lige blevet pyntet, nu mangler jeg bare at få kogt risengrøden til risalamanden. Nu vil jeg bare gå og nyde det til i morgen

 

 

Lidt nyt den 3/12 2005

Nu er vi kommet ind i julemåneden, med julefrokoster og hvad der ellers tilhører. I torsdags var jeg til frokost i efterlønsklubben, og i dag ved fodslaw så det går jo godt I efterlønsklubben kunne man vinde på indgangsbilletten samt ved amerikansklotteri. På indgangsbilletten vant jeg en rygsæk. Der er et par billeder på 5 af gevinsten og julefrokosten med fodslaw.

Lidt nyt den 28/11 2005

Nu er der lidt nyt igen. Inden for fodslaw, har vi fået overstået repræsentantskabsmøde, som Sydthy stod for i år og foreningen havde 25 års jubilæum  ved samme lejlighed, det hele foregik  fra den 18 til 20 november på Bedsted skole, og gik planmæssig,  dem som var med lød til at være tilfredses, der var omkring 160 mennesker som blev bespist og sov på Bedsted skole. Der er lagt lidt billeder ind om det på 5. I går havde vi så 1 søndag i advent, hvor der var musik i byen og hvad der tilhører. Nu nærmere julen sig med raske skridt, det bliver dejlig at få dem overstået. Bagefter begynder dagene at længes, og det næste vi kan glæde os til er foråret.      

 

Lidt nyt den 16/11 2005

Så er valget overstået til de nye kommuner samt regionerne. Nu bliver det spændende hvordan det kommer til at køre, om de forskellige kommuner glemmer yderområderne. Men vi må jo selv ude i landområderne bakke op, om foreningslivet for at vi kan beholde noget aktivitet. Det er da også eneste mulighed vi har for at der kommer tilflytter, så vi kan blive ved med at beholde den skole vi har tilbage samt friskolen i Odby.  Jeg er nok ikke helt tilfreds med borgmesteren vi skal have, men det bliver måske godt nok. Alt i alt må vi håbe det er godt nok.  

 

Lidt nyt den 3/11 2005 

Nu har vi fået regn og rusk, så man kan virkelig mærke at efteråret er over os. Det bliver sent lyst og tidlig mørk, men så må man ud at nyde naturen med de flotte efterårsfarve, når det er tørvejr.

Sådan ser det ud i øjeblikket.

 

Lidt nyt den 1/11 2005

Ja så er kommunalvalg på trapperne. De forskellige som opstiller til valget, bruger en masse penge på at få plakater hængt op på lygtepælene, der nok er spild af penge og til irritation over at de ikke får dem samlet ned igen efter valget Så kan vi have disse ansigter at se på sammen med julepyntet. I år 2005 må der også være en anden måde at gøre opmærksom på sin politik, der virke bedre en de plakater, som ikke pynter i landskabet.

Der er et par jeg kan se fra mit stuevindue.

 

Lidt nyt den 30/10 2005

Nu er sommertiden slut, vi har sat urene tilbage til normal. Det med at vi skal flytte urene en time frem hver forår og tilbage om efteråret hvad nytte er det til, jeg tror ikke at der blive sparet penge ved strøm. Det kan bare være til sene særlig for landmændene med deres dyr, og for dem som har køer er nok være en grise. I dag har jeg været ude at købe lidt legetøj for mine flaskepenge. Det kan godt blive til en del penge når man samle flaske op som der blive smidt i vejgrøften. Jeg har prøvet den af, her er resultatet.

Det er en anden kamera jeg har fået at lege med.

 

Lidt nyt den 16/10 2005

Nu er vi midt i oktober og vejret er stadigvæk fantastik godt , med stille vejr og solskin og op til 15 grader om dagen, men nu begynder det at være kold om natten. Men sikker nogle solnedgange vi har haft de sidste aftener. Der er blevet lagt et par billeder ind på 4 af solnedgangen ude på draget.

Lidt nyt den 8/10 2005

Nu lidt nyt om hvad jeg fordriver tiden med. Jeg bruger jo en masse tid på fodslaw, både træningsture i Sydthy samt om søndagene på de længere ture. I dag har jeg været på en af vores træningsture, som foregik på den anden side Svandkjær Ungdomsskole. Der er nok ca. 30 km, så kørte jeg sammen med Ernst fra Lyngs, hvor jeg hentede bilen hos Klaus og kørte til Lyngs, hvorefter jeg tog med Ernst. Mange gange når vi er ude og gå træningsturene har vi sammenkørsel fra bag Brugsen, så kan det ske jeg hente bilen hos Klaus ½ km. hjemmefra, kører om bag Brusen så er der en anden jeg kommer op at køre med. Da Mads hørte det lo han og sagde det kunne man ikke. Mon ikke han ind imellem laver lidt som vi andre synes er lidt skør?  

 

Lidt nyt den 13/9 2005

I dag bliver håndværkerne  færdigt med at lægge tag på mit hus, hvor har jeg da været heldig med vejret, det har været tørvejr hver dag i de 14 dage de har været her. Hvis man skal tro på vejrguderne kommer der regn og blæst i morgen.  Det har været to dygtige unge mennesker der har gået her. Der er kommet et par billeder ind på 4 .

Lidt nyt den 5/9 2005

Nu er der sommer over Danmark, hvis man ser på temperaturen så har den været over 20 grader den sidste uges tid. Det er dejlig når man er ved at få nyt tag på, så kan håndværkerne da blive ved det, og man behøver heller ikke at lukke op for varmen. I går søndag fik de søsat deres vikingeskib ved Doverodde købmandsgård. Der er kommet billeder ind om det på 4.  

Lidt nyt den 21/8 2005

I denne weekend har Jesper været hjemme, hvor han har gjort bilen rent. Bagefter havde vi en grillaften  hos Klaus. Der er lagt billeder ind på 4 .

Lidt nyt den 16/8 2005

Sidste lørdag havde Sydthy fodslaw Thyholm rundt en ny tur, som skulle erstattede Klitmølle Agger tange. På Thyholm rundt var der 37 som gik, de fleste gik hele turen på 46 km., mens nogle få stykker gik en del af turen. Det lød også til at de var tilfredse med turen, jeg var ellers meget negativ før tiden, da jeg ikke syntes den var så flot som den tur fra Klitmølle. Det er godt når man får ros for turen. Der er lagt nogle billeder ind fra turen ved billeder 4. 

Lidt nyt den 2/8 2005

Nu er vi kommet ind i august og sommervejret er ikke blevet bedre, men lad os håbe vi for lidt mere sommer i år. Ferien er da ved at være slut, og om en uges tid begynder skolen igen. Mens Jesper var hjemme på ferie, havde vi  havde familieudflugt en dag, hvor vi var i Randers regnskov. Det er en spændende sted at komme, hvor man ser mange forskellige dyr. I et rum var slange som gik løs, der skulle man igennem to døre med et rum imellem, inden man var inde ved slangerne, der var jeg ikke inde da jeg lide noget af klaustrofobi, så jeg vidste at jeg ville gå i panik hvis jeg prøvede. Efter vi havde set  Regnskoven, var vi inde og se Elvis museum, som er flyttet fra Hvide Sande til Randers for nogle år siden. Der var både en forretning, hvor de solgte Elvis musik film m.m., ovenpå butikken var der så museum. Denne dag vi var der, havde de Elvis koncert som vi også overværede. På hjemvejen var vi omkring Fussingø slot, det var kun parken vi kunne se. Efter turen i slotshaven gik turen videre hjemad, vi var inde og spise aftensmad et sted, til slut var vi omkring Mads hvor vi fik kaffe. Der kommer billeder fra turen ved billeder 4, når jeg får dem lagt ind.    

 

Lidt nyt den 25/7 2005

Nu er det danske sommervejr blevet mere almindelig. med gråvejr og lidt regn ind imellem. Nu må man så i gang med noget inde, eller gå en lang tur. I sidste uge fik vi da grillet et par aftener da Jesper var hjemme på ferie, en aften ved Klaus og en anden aften ved Mads, det er nu meget hyggelig med sådanne grillaftener. Klaus har også købt et kroket spil som vi øvede os på, det er nu sjov at spille. Her er et billedet, hvor vi er i gang.

    

 

Lidt nyt den 14/7 2005 

Nu er sommeren kommet til Danmark, der var nogle dage det var meget varmt, nu er det da mere moderat med varmen. Jeg kan nu godt lide når det er varmt, men kroppen kan ikke holde til det ret mange dage. Sidste weekend var jeg med grænseforeningen fra Thisted, hvor Thyholm også var inviteret med, vi var nede og besøge vores venskabskreds som er Satrup i Sydslesvig. Vi sov og spiste på Christianslyst, det var en meget god weekend, hvor vi var rundt og se en masse samtidig med vi havde en hyggelig lørdag aften med vores venner fra Satrup, hvor der blev serveret 3 retter mad , bagefter blev sunget og hygget. Efter spisning sad vi ude på terrassen, vejret var så godt at man slet ikke havde lyst til at gå i seng, det var også en af de aftener med en solnedgang så flot at man ikke glemme med det samme. Christianslyst er det danske mindretal i Sydslesvig som eje den til lejrskole, og har været brugt til lejrskole siden  fyrrerne, men er blevet moderniseret gennem årene. I 1962 var jeg der også sammen med nogle unge mennesker fra Gudum, vi havde haft noget aftenskole om vinteren i Gudum, hvor vi sluttede med n uges ferie i Sydslesvig. Men alt i alt havde vi en meget fin weekend, hvor hvert minut var unyttet på en fin måde.  Der er lagt billeder ind fra turen, de ligger ved billeder 2.        

Lidt nyt den 24/6 2005

Ja så er Sankt Hans aften over, og vejret var til en forandring smukt. Det var dejlig at kunne sidde ude i haven med grill samt nyde vejret. Det er også godt for Fyrspillet i Sydthy som har deres årlige spil. Spillet hedder nogle dage i maj og omhandler de dage omkring da anden verdenskrig sluttede. Der var jeg med oppe på Ashøje og se den 22 de er dygtige.

Det er hvad menuen bestod af den 23. Læg mærke til grillen, den har jeg selv lavet. 

 

Lidt nyt den 21/6 2005

I dag har vi ved den længste dag, så begynde dagene at blive kortere og vi går mod vinter desværre. Det varer heldigvis et par måneder inden det kan mærkes at dagene bliver kortere, vi har da også en masse varme til gode, der har ikke været meget med sommer endnu. I lørdags havde vi den årlige udflugt ned til Jesper, hvor han holdt sin fødselsdag for familien. Klaus har også skrevet om den tur, så det vil jeg ikke komme nærmere ind på. Da vi kom derned var det blevet sommer, og Klaus var kommet af sted i lange bukser. Det fandt han vist ud af var for varmt, så da forretningerne stadig havde åben, kunne han købe nye korte bukser. Her kan i så se hvordan han kom til at se ud.

 

     

 

Lidt nyt den 17/6 2005

Her er lidt om hvad man kan blive udsat for når man går en tur. Jeg gik ude på ringvejen, da kom der en lastbil som holdt og spurgte efter hvor Thyholm lå, der gik lidt tid inden jeg forstod hvad han mente, da han jo holdt mit i Thyholm. Det kunne jeg så fortælle at Thyholm var lige her, det var brugsen han skulle til. Det er nok ikke altid nemt at finde vej når de får tvivlsomme oplysninger

Lidt nyt den 28/5 2005

Et ordsprog siger at heldet følger en vist slags mennesker, dem hører jeg vist under i øjeblikket. I går aftes var jeg til Open by Night i Struer. Da stod der nogle ude på gaden og solgte lodder til fordel for Parasollen, som ligger i Søndergade og er et værested for stofmisbruger samt alkoholiker. Da jeg synes det er et godt formål, gjorte jeg en handel med dem, det er da godt sådanne mennesker kan komme et sted hvor de kan tale om deres problemer. Der var da gevinst igen, jeg skulle hente i Parasollen, der kunne jeg selv vælge hvad jeg gerne ville have af de gave de havde, det blev en rygsæk

.

 

Lidt nyt den 27/5 2005

Nu lidt nyt, det kan godt lade sig gøre at vinde en gang imellem. I det fagblad jeg modtage er der konkurrence med spørgsmål, hvor der er  tre svar muligheder, der kan vindes bøger. Det prøvede jeg at besvare for en måneds tid siden, det var spørgsmål om hvor mange dansker der arbejdede for tyskerne under 2 verdenskrig. Jeg vidste det ikke men svarede det jeg syntes lød mest sandsynlig  var rigtig. Bogen jeg vandt hedder Mennesker for kul, og omhandler hvordan forholdene var for de dansker der arbejderne for tyskerne under 2 verdenskrig. Den største grund til de tog arbejde for tyskerne var at der ingen arbejde var her i Danmark, understøttelse var helt anderledes dengang, så det vat et spørgsmål om at overleve, både fagbevægelse og regeringen mente at det var lovlig at tage arbejde i Tyskland. Tyskerne mente heller ikke at Danmark kunne få kul fra Tyskland, hvis ikke danskerne ville arbejde for dem. Når man læse om hvordan forholdene var dengang, skal vi være glad ved  vi har det godt i dag. 

  

 

 

Lidt nyt den 24/5 2005  

Nu lidt eftertanker om hvordan vi behandler vores ældre her i dagens Danmark. Der er ikke plejehjemspladser nok, når de bor i ejet hjem får de kun gjort rent 1 gang hver 14 dag, da har hjemmehjælperen for det meste omkring 1 time til rengøring. Mange som bor i ejet hjem har problemer med at få handlet ind, da de mange gange er dårlige gående. Det mest kedelige af det hele er at vi er mange arbejdsløse, hvis der blev nedlagt en masse af de offentlige kasse så understøttelsen kunne bruges til at få de arbejdsløse i gang med at lave noget af alt det forsømte rundt omkring. Ind imellem er børnene nok heller ikke gode til at komme og hjælpe deres forældre. Bedsteforældrene kan passe syge børnebørn når de er små, men når bedsteforældre selv trænge til hjælp glemme børnene at komme og hjælpe. Ind imellem syntes jeg vi søskende ikke hjælpe vores mor nok.

Lidt nyt den 14/5 2005  

Her er lidt eftertanker om dagligvarer forretninger her i Hvidbjerg. Vi har en meget flot Super Spar, den blev udvidet og renoveret for et par år siden. Med deres reklame i en kalender, som 10 klasse har lavet på Thyholm skole, står der de ansatte er altid parat til at give en hjælpende hånd og kundeservicen skal være super. Jeg var inde og handle en lørdag, hvor jeg kom til at tale med en anden kunde han kunde ikke finde noget tilbudsvarer, da prøvede jeg at hjælpe ham, der stod en kunde mere, som heller ikke kunde finde det hun manglede. Ude i bagbutikken stod ejeren selv og snakkede, jeg lukkede døren op og sagde vi havde problemer med at finde de varer vi skulle bruge, " hans svar var jeg kommer lige" men han kom bare ikke. Lidt efter kom der en anden af de ansatte forbi som hjalp. Det vil jeg ikke kalde super kundeservice, ejeren må da også være superhjælpsom. Men os der stod der og ventede var jo også kun almindelige mennesker. Han skal nu passe lidt på for der er ikke langt til Struer og Hurup hvor der er mange lavpris forretninger. Efter denne episode går jeg mindre ind og handle der en før, selv om jeg ikke handle meget ved spar, da jeg føler at jeg ikke er så meget værd som de kunde som handle meget i spar. Det er ejeren selv der har sin væsen mod sig, de ansatte er meget hjælpsomme.     

 

Lidt nyt den 8/3 2005

Nu lidt nyt. Når man har været  arbejdsløs længe, bliver man kaldt til samtale ved  Job Vision hver 3  mdr., som ligger i Holstebro. Der skulle jeg til samtale i går den 7 kl. 9/30. Da jeg kom var der ingen på det kontor, men på kontoret ved siden, kom jeg talte med en  som fik ringet til hovedkontoret. Jeg fik så at vide jeg kunne bare rejse hjem, så ville de ringe besked til mig når de havde fundet ud af noget. I sådan tilfælde føler man at systemet er meget træls, at man bare kan behandle arbejdsløse efter bedste befindende. Hvis de var forhindret i at tale med mig, kunne de da have givet besked. Hvis det havde været modsat og mig der bare var blevet hjemme uden at give besked, kunne jeg risikere at blive truet med ikke at få dagpenge.

 

Lidt nyt den 21/2 2005

Nu lidt nyt igen. Så gik den vinterferie, det kan man da sige med rigtighed. Da vinteren kom samtidig med feriens begyndelse, men nu er det meste af sneen væk, så må vi se om der kommer et nyt lag. Weekenden for mit vedkommende gik med at lørdag, var Klaus og jeg nede og besøge Jesper i Tørring. Da vi havde fået frokost nede hos ham, ville han i Bilka for at købe et spisebord. Jeg var helt benovet over at han ville, have bord, da jeg syntes han har manglet i flere år. Vi kom i Bilka, hvor han fik købt et bord, samt 4 stole. Bagefter fik vi aftensmad og kaffe inden turen gik nordpå. Søndag var jeg først i Rønbjerg og gå.  Til aften  spiste jeg hos Klaus, det har været nemt for mig denne weekend ikke at skulle lave mad

Sådan ser bordet ud.

 

 

Lidt nyt den 29/1 2005

Nu lidt nyt, her på Thyholm har vi verdens hurtigste post. Den 22 December blev der sendt et julekort til mig fra Struer. Adressen var korrekt den er stemplet den 22 /12  04, den modtog jeg i går og har  ikke været stemplet andre steder en den 22 December.

 

Lidt nyt den 10/1 2005

Nu er vi så kommet over jul og nytår med maner heldigvis, jeg er ikke så vild med julen. Nu har vi også haft en rigtig voldsom storm, det er noget af det værste jeg ved når det storme. Mit tag kunne heller ikke holde til det denne gang, der smuttede nogle sten. Der har lige været en håndværker for at få et overblik over det, han kunne vist ikke nå at lave det inden i morgen. Forsikringen betaler skaden, det har de lovet. Den forsikring jeg har er vist meget nemt at få til at betale skader inden for  det rimelige. 

 

Lidt nyt den 16/12 2004

Her er lidt nyt, jeg havde købt en julekalender fra Thyholm idrætsforening, for at støtte deres børnearbejde. Der er numre på så man kan vinde på der, de udtrukne numre kommer i Thyholm avis. I går da avisen kom skulle jeg lige se om min nummer var der. Det var den her er gevinsten.

 

 

Lidt nyt den 12/12 2004

Nu er der knap 14 dage til jul, det er dejligt den snart kommer, så vi kan få det overstået. Jesper er hjemme denne weekend nyklippet, det er vi ikke vandt til at se.

Sådan ser han ud, når han er nyklippet. 

Lidt nyt den 30/11 2004

Ja så har vi den sidste dag i november, så begynder julemåneden med dens ræs. I år vil jeg prøve på lade være med at ræse for meget med. Man kan nu godt have en god jul uden alt det stress. I går fik jeg en julegave, som jeg har givet mig selv, nu er jeg da sikker på at få en.

Sådan ser den ud en anden skab i stuen.

 

 

Lidt nyt den 7/11 2004

Nu skriver jeg lige lidt om mine interesser. Der er nok mange som ikke kan forstå at nogle gider stå tidlig op i weekend for at komme ud at gå en lang tur. Her er en solopgang man kan opleve en efterårsmorgen, da solen var ved at stå op. 

 

 

 

Lidt nyt den 29/9 2004

I dag har jeg været i Holstebro, sammen med Klaus. Vi var ved en skrothandler med den gode gamle Toyota på næsten 25 år. Sikker en køretur, der var vejarbejde, så vi skulle en omvej. Da jeg troede Klaus havde alt under kontrol, for jeg har ikke tjek på at  finde vej. Men vi kørte da noget rundt inden vi kom om vejarbejderne, og fandt skrothandelen. Der blev til en ekstra rundtur i en rundkørsel. Efter vi fik spurgt om vej fandt vi det heldigvis. 

 

 

Lidt nyt den 12/9 2004

Nu er der lidt nyt igen. I går havde grænseforeningen sin årlige udflugt. I år gik turen først til Schackenborg. Hvor vi var inde på slotspladen, og godsforvalteren fortalte slottet historie. Derefter så vi avlsgården, hvor vi fik et indblik i deres avl, samt hørte om medarbejderne. Efter den rundvisning gik turen til Højs kro, hvor middagsmaden blev nydt. Det var en dansk bøf, med en dessert bagefter Efter at vi var blevet godt mætte, gik turen til 

. Der besøgte vi den danske skole, og hørte om hverdagen på en danske skole. Mens skoleinspektøren fortalte fik vi kaffe, som skolen serverede. Brødet vi fik til kaffen, havde formanden bagt som blev nydt . (Der er lagt nogle billeder ind på 3 fra turen) 

 

Lidt nyt den 18/8 2004

Ja så lidt nyt igen. Sidste weekend var jeg ude og gå. Lørdag var jeg med på Kystvandring fra Klitmøller til Ager tange. Det var en tur på 52 km. Der er blevet lagt et par billeder ind af turen. Det er under billeder 3.Søndag gik jeg Stubbergård vandring.   

 

Lidt nyt den 2/8 2004

Ja så er der lidt nyt igen. I går var jeg ude og spise pænt på Vilhelmsborg kro. Det er en pæn gammel kro, hvor man får noget godt mad og en fin servering. Det var min søster som fejrede sin fødselsdag. Det eneste ulempe ved den dag var at vi sad inde og spiste i 25 til 30 graders varme.  (hun må have været rar) Menuen var forret Hønsesalat, hovedret Indbagt mørbrad, dessert Is med jordbær, kaffe med kringle. Som afslutning fik vi tarteletter. Det var en meget fin dag, og pæn fest hun holdt. I dag bliver håndværkene nok færdig med kloakken, det bliver dejlig man ikke skal gå så forsigtig for at komme hjemmefra. Håndværkeren har heller ikke haft det nemt her, det meste skulle graves med en almindelig skovl. Da der var fyldt med flere forskellige rør samt ledninger. Så gravkoen havde han ikke meget glæde af lige her. Men ikke nok med han knoklede med en skovl, der har været omkring 25 graders i de dage han har været her. Ja han har været en dygtig mand.    

 

 

Lidt nyt den 30/7 2004

Nu lidt nyt igen. Ja så kom sommeren som vi har gået og sukket efter så længe. Så må vi da håbe vi får noget varme i August, vi har da en masse til gode. Nu er de også begyndt at reparere kloakken. Det er ikke nemt for den stakkels håndværker at komme ned til kloakrørene, da der er fyldt med ledninger og rør over kloakrørene. Men nu må jeg da håbe det komme til at virke, så de ikke skal spules ud jævnlig.

Sådan ser det ud.    

 

Lidt nyt den 1/7 2004

Her er lidt nyt om hvordan jeg mener det hele er i dagens Danmark. Da jeg har problemer med min kloak ud til hovedledingen. Da det før har drillet, mente jeg det var på tide kommunen kom og så på det. Det er en fælles ledning med huset ved siden af mig. Vi er så to som skal deles om at have det i orden. Rørene blev spulede, og så var der en kamera  til at tjekke hvordan det så ud nede i rørene. Da de er meget gamle og særlig dem i vejen, derfor virke de ikke mere efter hensigten. Det skal vi så have noget gjort ved. Da jeg har skjult rør forsikring, håber jeg at kan få økonomisk hjælp der. Det har naboen ikke, så mener de at jeg kan tie med det til forsikringen at vi er to om de rør. Ellers kan vi vente et halv år, så kan de få tegnet en rørskade forsikring. Men det har jeg sagt nej til, det skal ikke på min forsikring. Det andet er jeg også meget modstande af da det er bedrageri. Så det er ikke så mærkelig at forsikringerne er meget dyre, når de bliver misbrugt på den måde. Det mest kedelige af det hele er at husejerne er meget Indre Mission. Jeg syntes de skulle vise en bedre eksempel.      

 

Lidt nyt den 23/6 2004

Nu lidt tanker som kommer frem. Jeg har været ude at gå en tur, så kom jeg til at tænke på vi skulle holde naturen rent. Der har været i flere år  en masse tomme øldåser i vejrgrøften, sammen med slik papir og andet affald. Nu er der bare kommet mere til. Da der kører en bil rundt med de forskellige uge aviser fra de Berlinske blader. Samt visse reklamer kommer også ud på den måde.. Da det skulle være billige end hvis posten skal have dem med. Men der er visse steder som ligger plastikposer med aviser og reklamer for flere uger. Så kan man godt blive lidt harm at der kommer mere og mere rod i grøfterne. I dag har jeg fået brev fra Af i Herning. Da jeg er ledig og blevet 58 år, skal jeg ikke aktiveres mere. Så fik jeg en orienterende brev om min situation. For en uge siden fik jeg en magen til den i dag. Mon de ved hvad de gør på AF? Det kan jo være at de stadigvæk ikke kan finde ud af  Amanda          

 

Lidt nyt den 10/6 2004

 

Så er der tid til lidt nyt igen. I tirsdags havde vi Unicef march, som startede fra Lodbjerg fyr. Da vi drejede op ad vejen til fyret om aftenen, var der ildebrand på en gård. Så måtte vi holde i ca. 10 min. inden brandbilerne blev flyttet så vi kunne komme forbi. Da kunne denne march nemt være gået i vasken. Men oppe i skoven var der mange af nogle små dyr der stak. Nu ligner jeg en der har haft en børnesygdom. I går aftes havde Thyholm motion for alle, der var forskellige ting som startede flere steder. Det hele sluttede ved naturlegepladsen på Jegindø, hvor idrætsforeningen vært med en forfriskning: Efter annonceret i avisen  kunne forstås at det var gratis. Da vi kom derned, stod de der med øl og sodavand. Men gratis var det ikke.    

 

 

Lidt nyt den 6/6 2004

Nu lidt nyt igen. I går var vi i Tørring for at fejre Jesper, som er blevet 30 år den 24 maj. Det var så vores årlige udflugt vi havde med min mor. Vi spiste frokost hos Jesper. Derefter var vi på Hjortsvang  Museum, som ligger ved Tørring. Det er en gammel gård, den sidste eje var Anders Markussen. Gårdens navn var Vroldgård.  Som Markussen i 1983 skænkede bygningerne, grund samt en samling gamle landbrugsmaskiner med mere til Tørring - Uldum kommune . Og samme år blev museum oprettet som selvejende institution. Jesper havde lavet kaffe som vi drak ude i det fri, inden vi kørte tilbage til Tørring. Hvorefter vi blev budt på god mad og kaffe inden turen atter gik nordpå. Det var så slut på en god dag.       

  

(Tager den familie da ikke snart hjem.)

 

Lidt nyt den 1/6 2004

 

Så er der tid til lidt nyt igen. Nu er pinsen overstået med godt vejr. Jeg har begyndt at male mit stakit, sikkert meget arbejde og massevis af maling der skal bruges. Pinsedag startede vi grillen for første gang i år hos Klaus. Så nu er sommeren kommet    

 

 

 

Lidt nyt den 29/4 2004

Nu må jeg hellere skrive lidt nyt igen. Livet går sin gang, med at  leder  efter arbejde. Jeg er nok for grå i toppen til at arbejdsgiverne gider at have mig. Det er kun dem inde i folketinget der mener vi kan bruges. Men nu må man jo se de lyse sider af tilværelsen. I forgårs var vi tre piger på tur. Vi kørte ned langs vestkysten, og var inde i flere sjove forretninger under vejs. Samt i Vedersø og se Kaj Munks grav. Men der var ingen Museer åbnet endnu, det er for tidlig på året.   Så havde vi noget mad med, som vi sad ude og spiste. Vejret var bare ikke med os. Det regnede ind imellem, men det var ikke kold. Vi sluttede dagen i Holstebro, hvor vi var inde i Kvickly Ekstra og købe lidt mad som vi spiste hos den ene af damerne. Vi havde en hyggelig dag. Vejret var ikke det bedste, men humøret var i orden. Vi må jo også lære lidt af tyskerne, de går i alt slags vejr.     

 

Lidt nyt den 17/3 2004

Nu er der tid til lidt nyt igen. Jeg er ved at være over alle fødselsdage som jeg skulle være med til at fejre i denne måned. Først min egen, da fik jeg nogle pæne ting. Dernæst havde Klaus han skulle da også lidt. Så blev min mor 85 år, det holdt hun i lørdags på Klaus fødselsdag. Der var det nærmeste familie så det var da hyggelig. Det var i går hun fyldte år, hun havde gæster både mandag og i går. Man kan da sige det blev fejret med maner. Hun er meget frisk og aktiv efter alderen. Det er ingen sag at blive ældre, hvis man kan have det sådan.    

Lidt nyt den 1/3 2004

Nu må jeg hellere skrive lidt nyt igen. Efter kalenderen skulle foråret komme nu. Så må vi se om det holder stik, eller den kommer mere sne. Nu har jeg fået et nyt skab sat op, i min baggang. Det gjorde Klaus og Mads. Klaus brugte det meste af søndagen på det, og Mads var her en del af dagen. Den gamle skab havde et mærkelig mål, som ikke passe til mål på skabe i dag.   Så nu skal der bare have en plade sat på, til at dække for oven samt ved den ene side. Det er dejlig at få sådan noget gjort. I dag har jeg ryddet op efter det. 

Lidt nyt den 27/1 2004

Ja så er der lidt nyt igen. Nu har  vinteren meldt sin ankomst. Men det er vil kun hvad man kan forvente. Nu har det været i Thyholm  Avis, hvad journalisten fik ud af besøget her. Jeg har da fået lidt kommentar når jeg har været omme i byen. Jeg er  ved at renskrive noget slægt for mor. Det er meget spændende at komme i gang med. Men der er meget, som hun har fundet fra hendes fars side.     

Lidt nyt den 17/1 2004

Så må jeg hellere skrive lidt nyt. Den anden dag havde jeg besøg at en journalist fra Thyholm Avis. Han ville gerne skrive om min hjemmeside. Og hvordan jeg havde det med EDB. Jeg har også fået en anden computer. Der har jeg lidt begynder vanskeligheder. Men mon ikke efterhånden det kommer til at køre. Vejmelding har lovet sne her i weekend, men det er da ikke kommet til Thyholm endnu.    

Lidt nyt den 29/12 2003

Så er der tid til lidt nyt. Nu er jeg kommet godt over juleaften, og fået nogle gode gaver. Ellers har det hele været stille og rolig. Nu skal jeg til at tænke på nytårsaften. Det bliver nok også en rolig aften for mig. Bagefter bliver det hverdag igen. Det bliver rart med det daglige gænge.

Lidt nyt den 3/12 2003

Nu er det vist på tide at skrive lidt igen. Vi er jo kommet i julemåneden, med alt hvad der følge med af ræs. Der er nu også en vis hygge ved alle forberedelse. I sidste uge afsluttede jeg en job træning, som pedel medhjælper ved Hvidbjerg skole. Den sidste dag var nu lidt mærkelig. Da vi fik kaffe tog rengøringsassistenterne ellers røven på mig. De gav mig en gave, da jeg pakkede op var det tyggegummi. Da tænkte jeg at de var lidt nærig. Men lidt efter kom de med en pakke mere. Der var en flot halskæde i, som jeg er meget glad ved. Af skolen fik jeg to flaske Thyholmervin. Nu har jeg da tid til at blive færdig til jul, når jeg ingen arbejde har.

Lidt nyt den 28/9 2003

Nu er det godt 2 mdr. siden jeg skrev sidst. Men for det meste går tiden uden de store begivenheder. I går aftes var jeg til indflytter fest hos Mads i Holstebro. Først spiste vi på Jensens Bøfhus, bagefter så vi balletten Midnight Express. Det var en skønt oplevelse at se en balletforestilling. Det har ikke været en billig flytning for Mads. Men tak skal han have for oplevelsen i Musikteateret.

Lidt nyt den 25/7 2003

Nu er det vist tid til lidt nyt igen. Jeg har haft 14 dages ferie, så der er blevet sat glasvæv og malet i min køkken. Når man gør det, skal alt gammel tapet ned. Det er en heste arbejde når man bor i et ældre hus, med mange lag gammel tapet. Vi har haft op til 30 graders varme i den tid, så det var varmt at lave noget. Men det er nu skøn med nogen sommer. På mandag skal jeg så om på skolen igen, og passe mit arbejde som pedel medhjælper.

Lidt nyt den 14/6 2003

Nu er det godt en måned siden jeg har skrevet sidst. Hvor tiden dog løber, om en uges tid har vi den længste dag. Den danske sommer ligner sig selv, med lidt af hvert. Siden jeg skrev sidst, har været i Sydslesvig til årsmøde. Det var meget interessant at opleve. Vi var to fra Thyholm, som var af sted. Det er det danske mindretal der står for det. Der er cirka 50.000, som hører til mindretallet. Og det er 79 gang det blev holdt. I morgen skal jeg til Svandkjær, og hjælpe fodslaw ved deres march. Så da må det godt være tørvejr med ca. 20 graders varme. I aften skal jeg ud og spise, det bliver dejlig.

Lidt nyt den 12/5 2003

Nu er det mandag igen. Hele weekend har jeg gået. Vi var fire som kørte sammen. I fredags startede vi i Vejle, hvor vi gik fredag aften samt lørdag. Så gik turen til Gråsten, hvor vi gik lørdag aften og søndag. Det blev til i alt 85 km. I Vejle var det en hård tur med mange bakker, men der er en flot natur. I Gråsten er naturen også meget pænt. Begge steder er der masse af ny udsprungen bøgetræer. Det er flot med en lysegrøn skov. Vejret var bare vidunderlig tørvejr og høj solskin. Det var så den weekend.

Lidt nyt den 5/5 2003

I dag er det så 58 år siden krigen sluttede, men det er vi mange som ikke kan huske. Nu har jeg fået to nye vinduer ind. Det er dejlig når håndværkerne er færdige. Ellers går livet sin gang stille og rolig med lidt af hvert. Vejret har været lidt kedelig den sidste uges tid med en masse regn. Vi manglede også regn, men nu er det nok. Nu ville jeg gerne have arbejde igen, men det grå guld er der ingen arbejde til. Det er vist kun statsministeren, som mener vi kan bruges.

Lidt nyt den 31/3 2003

Nu er der lidt nyt igen. Det er så den sidste dag i marts. Her i weekend har jeg været ude og gå. Lørdag gik vi fra Agger tange til Lodbjerg fyr, og tilbage igen. Det blev en tur på 34 km., i dejlig vejr. Søndag gik vi i Blære. Det var en tur på 30 km. Da blæste det en del, det føg med både jord og sand. Det endte med at vi blev næsten sorte i hovedet. Det var det dejlig med en brusebad, da jeg kom hjem.

Lidt nyt den 19/3 2003

Nu er der tid til lidt nyt igen. Der er blevet det mest vidunderlig vejr, med solskin og ingen vind. Så nu kan man da mærke at foråret er kommet. Jeg er kommet over alle de fødselsdage, som der er i familien i marts. Jeg har jo også selv haft fødselsdag, det blev til blomster af nogle gæster som kom og fik kaffe. Nogle af familien kom til spisning, det blev til penge fra mor. Nu har jeg også fået gave af mine drenge. Det blev en mikroovn, samt Dolmio pastosauce. De har rigtig flottet sig med gave. Men mikroovnen kommer jeg nok også til at bruge meget, den virke dejlig til mange ting.

Lidt nyt den 5/3 2003

Så er der lidt nyt igen. Nu har jeg fået en anden program lagt ind i computeren, så håber jeg det kan køre lidt igen. Mens programmet blev skiftet, var den omme ved Klaus. Når jeg ikke har computeren lige at kan gå til når der er tid. Det er en savn. Foråret er jo ikke kommet endnu. Nu længes jeg efter at komme i haven, samt få blomster plantet i krukkerne der skal ud på terrassen.

Lidt nyt den 28/2 2003

Nu er det ved at være en måned siden jeg skrev sidst. I morgen skulle foråret så komme efter kalenderen. Men vejrudsigten siger snevejr, det er lidt træls. Nu kunne det være dejlig at komme ud i haven. Jeg håber ikke der kommer så meget sne i morgen, så mine gæster ikke kommer. Familien forventer at få noget at spise når man har fødselsdag. Det er nu først mandag jeg har fødselsdag. Min store ønske er en ny computer, men den skal jeg nok selv købe. Nu er der gået en måned siden jeg holdt på daghøjskolen. Det arbejde jeg skulle i gang med, som AF og daghøjskolen kunne skaffe efter de 3 mdr. på skolen. Hvor er det?

Lidt nyt den 2/2 2003

Her er lidt nyt igen. Så blev jeg færdig på daghøjskolen. I morgen skal jeg på AF, så håber jeg de har noget godt til mig. I går var jeg ved Dannevirke og gå, det blev til 15 km. mere. Det var en lang dag. Vi startede kl. 6/15 fra Floulev, og var hjemme igen kl. 20. Så man kan godt føle sig lidt kvæstet dagen efter. Der var kommet lidt sne, mens vi var væk. Det var heldigvis godt vejr i Slesvig, (efter årstiden) mens vi var der.

Lidt nyt den 26/1 2003

Nu må jeg hellere skrive lidt igen. Om en uge er jeg færdig på Daghøjskolen. Hvis jeg blive spurgt hvad man lære på en daghøjskole. Med stor overvejelse vil min svar nok være, ikke noget relevant, som kan bruges bagefter. Nu må jeg se om der er arbejde bagefter som de mente vi havde. I morgen skal jeg til sølvbryllup ved min lillesøster. Det blive dejlig at komme ud og spise noget godt.

Lidt nyt den 4/1 2003

Lidt eftertanker om nytårsforsæt. For to år siden var min forsæt at holde op med at ryge. Da jeg ikke havde råd til både ryge og rejse. Og jeg gerne ville ud at rejse, måtte cigaretterne jo på hylden. Det er noget af det bedste der er sket at jeg fik hold på det. Det koster mange penge at ryge, og så styrer det ens liv til dels. Men i dag er jeg nok for meget efter rygerne, med at det er usund, og det lugter.

Lidt nyt den 3/1 2003

Nu er det vist ved tiden med lidt nyt igen. Nu er julen veloverstået, og jeg er kommet godt ind i det nye år. Selv om julen er rart, er det dejlig med hverdag igen. Julegaverne var jeg meget tilfreds med. I forgårs havde Dyne Larsen en reklame i T V om en Boksmadras, som blev solgt til halv pris i går. Den gamle Boksmadras jeg havde, var meget dårlig. Så var jeg inde og købe en af dem, som de reklamerede med. Så sidste nat sov jeg rent himmelsk. På mandag skal jeg til Holstebro på daghøjskolen igen. I weekenden skal jeg nok ud at gå, hvis snevejret ikke bliver for tosset. Der er vist et par kilo, som jeg skal af med. Det er alt den julemad.

Lidt nyt den 27/10 2002

Nu er det vist ved tiden med lidt nyt. Jeg er kommet til at gå på Daghøjskole i Holstebro. Og har været der 5 gange, håber det bliver godt. Holdet begyndte sidste mandag, vi skal have 8 uger inden jul. I går var jeg til sendemandsmøde på Hotel Nyborg Strand. Vi var to fra Thyholm, som fulgtes ad. Det var møde inden for alle grænseforeningerne i Danmark, samt en del venner fra Sydslesvig. Mødet var godt nok. Men det er meget at køre 500 km., og så være til møde samme dag. Der var uddeling af Grænseforeningens Kulturpris, som gik til Bodo Daetz. For det store stykke arbejde han har lagt omkring bevarelsen Kobbermøllen historie. Det har han også fortjent for det stykke arbejde, han har lagt i bevarelsen at et stykke kulturhistorie.

Lidt nyt den 15/9 2002

Det er to måneder siden jeg sidst har skrevet, så nu må jeg hellere få skrevet lidt. Sommeren er over os endnu med varme, at det kan blive ved. I dag har jeg lidt jubilæum, det er 15 år siden i dag jeg kom til Hvidbjerg at bo. I går var grænseforeningen her fra Thyholm på den årlige udflugt. Vi var 32 af sted. Turen foregik omkring grænsen, hvor vi bl.a. var inde i Gråsten Slotshave samt kirken. Vi var omkring Christiansfeld, på kirkegården som tilhører Brødremenigheden. Til slut var vi på Kobbermøllen ved Kruså. Inden vi kørte hjem, var vi omkring grænsekiosken. Vi var inde og spise varmt mad under vejs. Turen startede kl.7, og vi var hjemme ved 21 tiden. Som sædvanlig havde vi en god tur, med meget godt vejr. Det er jo en ekstra plus med godt vejr.

Lidt nyt den 14/7 2002

Ja så er den ferie slut. Vejret har været bedre den sidste uge. I går var jeg med på Fur, hvor vi gik rundt om øen. Det blev en tur på 26 km. Da var det varmt at gå. Ellers har den sidst uge af ferien, gået med afslapning. Mens jeg også har fået lavet lidt af det, man ellers ikke får lavet. I morgen er det hverdag igen.

Her er billet til Fur færgen.

Lidt nyt den 8/7 2002

Nu er den første uge gået af min ferie. Vejret var næsten ens hver dag, det regnede. Men man kunne bare lave noget indenfor. Haven er ikke nemt at holde i det vejr. I lørdags var jeg i Holstebro og få taget mål til glas i nye briller. Klaus var også med , så vi var i Bilka bagefter. I går var jeg flyttemand sammen med Klaus. Først var vi i Bøvling ved min søster. Der fik vi et skab med, som vi kørte til mor der bor i Gudum. Fra hende fik vi en reol, som jeg skulle have med hjem Jeg havde en gammel reol, som blev kørt til loppemarked. Da vi var færdige med det, var der tid til aftensmad. Så var den søndag gået uden at det regnede.

Lidt nyt den 1/7 2002

Nu er der tid til lidt nyt igen. Weekenden gik med hærvejsmarch. Det blev 60 km. på to dage, som jeg skulle gå.. Vejret var godt til at gå, tørvejr lørdag og lidt regn søndag med knap 20 graders varme. Det var godt at der ikke var over 25 graders varme. Vi var tre thyholmer, som fulgtes ad. Der var en skole vi kunne overnatte, samt spise aften og morgenmad. De andre måltider kan man jo købe på rastepladser på turen. Efter hvad jeg hørte startede der knap 5000 til marchen. På den skole vi var overnattede der ca. 300 . Det er 3 gang jeg går den march. Men hvor er man træt efter sådan to dage. I går aftes gav Klaus aftensmad, vi fik nye kartofler af hans egen avl. Nu har jeg så 14 dages ferie, det er dejlig.

Lidt nyt den 15/6 2002

Nu lidt nyt igen. I går aftes var jeg til åben gård i Gudum. Det er noget Arkivet sammen med Sogneforeningen står bag. Gården som blev besøgt var Havskov, hvor jeg har tjent som ung pige i huset. Det var i 1960. Ejeren i dag er søn af dem jeg var hos dengang, og han blev født mens jeg var der. Det var sjov at se igen, hvor meget der var lavet om siden dengang. Hans to brødre var der også. Da jeg ikke har set dem siden de var små, kunne jeg ikke kende dem. Men fandt da ud af hvem de var, og fik talt med dem. De to ældste sagde at de kunne kende mig. Da den yngste blev født mens jeg var der, er det naturlig han ikke huske mig. Det er en meget gammel gård, der kan føres tilbage til 1700 tallet. Da hørte det under Gudumkloster. I dag har jeg været ude og gå i Aulum. Det blev til 35 km. Nu vil jeg om til Klaus og have kaffe, for der sidder Jesper også

Lidt nyt den 11/6 2002

Ja så må jeg hellere skrive lidt igen. I søndags var jeg i Svandkjær, og hjælpe ved Klostermach. Der var 119 som startede. Vejret var meget god, naturen er altid pæn. Sådan en dag er altid lang, vi startede kl. 7 og var færdig ved 4 tiden. Men sikkert vejr vi har haft siden, med en masse torden og regn.

Lidt nyt den 2/6 2002

Nu er det vist tiden med lidt nyt igen. I går var jeg nede ved Jesper for at fejre hans fødselsdag, sammen med min mor og Klaus. Vi kørte om formiddagen, så havde vi hele dagen. Om eftermiddagen var vi en tur ved Gudenåens udspring. Naturen er nu pæn omkring Vejle. Efter en god middag, som Jesper selv havde lavet. Gik det atter hjemad, efter at have nyt en dejlig dag. Sidste mandag aften var jeg med på en bustur, sammen med Holstebro fodslaw til Århus. Det var en gåtur kun for piger, som også var i København. Der var kun de to steder i Danmark, man kunne komme på sådan en tur. I Århus gik vi i Marselisborg skov, som har nogle pæne lige træer sammenlignelig med dem som står i Vestjylland.

Lidt nyt den 27/4 2002

Nu må jeg hellere skrive lidt igen. Jeg har fået kørt de gamle vinduer på lossepladsen. Klaus havde også noget, så vi kørte fem gange. Men nu har vi også fået ryddet op begge to. I går var jeg med til at gå Flynder sø rundt. Det var en tur på 34 km. Det begyndte først at regne da vi var færdigt med at gå. I dag var jeg til loppemarked. Der var så mange mennesker, man ikke kunne se noget. Så det var bare med at komme ud igen. I morgen har jeg jo også fri. Det er bare lidt kedelig vejr, det regne lidt og så er det koldt. Men vi trænge også til lidt vand.

Lidt nyt den !4/4 2002

Nu er det vist ved tiden med lidt nyt igen. Siden påske har vi haft godt vejr, det er dejlig. Nu lover de os regn, det er også meget overskyet i dag. Jeg har fået nye vinduer ind i stuen. Det er dejlig når det er overstået. Der var en masse rengøring efter sådan omgang. Nu mangler jeg bare at få de gamle kørt på lossepladsen. I dag vil jeg bare slappe af og nyde livet. I morgen er det så hverdag igen, hvor man skal prøve at starte på en frisk.

Lidt nyt den 1/4 2002

Nu har vi anden påskedag, så er den ferie snart slut. I går var jeg så i Hald Ege ved Viborg og gå 30 km. Bagefter spiste jeg hos Klaus. Det var dejlig når man er træt, og skal spise i byen. Hans mad smage nu også godt Der er nok nogle der synes det er mærkelig at gå så længe til man blive træt frivillig. Men der er en god kammeratskab mellem os der går. Der er også mange enlige som driver denne sport. I dag slappe jeg af, og skal så have lavet mad til drengene. Efter hvad jeg kan huske er det mange år siden vejret har været så godt i påsken. I går var der et par stykker der gik i korte bukser. Men vi gik jo også over til sommertid, og fik stillet urene frem. Så kan man da spørge hvad nytte det er til. For dem der har dyr, kan det da godt give sener med at urene skal flyttes en time. Os andre kan det jo være lige meget.

Lidt nyt den 29/3 2002

Så nu har vi påskeferie dejlig. De tre dage op til påske var træls. Pedellen havde fri. Så skulle jeg hjælpe Bodil med at gøre rent, hun var så syg. Der var ingen der vidste hvad jeg skulle lave. Men jeg var der da, håber at det er nok til at få løn. I går var jeg ude ved min mor, og hjælpe hende lidt i haven. Påskedag regne jeg med at skal til Viborg og gå. Mon ikke Jesper kommer på et eller anden tidspunkt. Ellers vil jeg bare slappe af, og nyde det gode vejr som vi har nu.

Lidt nyt den 23/3 2002

Nu er det weekend igen, det er dejlig. Vi fik fejret min mors fødselsdag. Hvor vi søskende med påhæng samt 3 børnebørn. Det var nok os 3 piger der fik de bedste gaver. Da hun havde lidt gammel arvegods, vi fik lov at dele. Så mente hun at det ikke var hende som skulle holde det støvfri.. I går var jeg med Klaus i Bilka. Bagefter spiste jeg hos ham. Maden var ikke så ringe endda hos ham, det smagte meget godt. Denne weekend skal jeg ikke ud og gå. Engang imellem er det også godt at have en weekend uden gang.

Lidt nyt den 16/3 2002

Nu er det ved tiden jeg skal skrive igen. Det er weekend dejlig. Sidste søndag var jeg ude og gå fra Kølvrå skole. Det var Karup som stod for turen. Det var også dejlig der, lige som andre steder hvor vi går. Det blev til 25 km. som vi gik. I dag skal jeg til min mors fødselsdag, hun bliver 83 år. En frisk aktiv ældre dame. I morgen skal jeg ud og gå en tur igen. Denne gang er det Møldrup fodslaw, som har denne tur. Det bliver nok 25 km. mere jeg går .Ellers ikke noget nyt , som er vær at skrive om.

Lidt nyt den 4/3 2002

Nu er der gået en weekend. Lørdag aften havde jeg familien til spisning. I går var der nogle stykker til kaffe. Så har jeg holdt den fødselsdag. Det var ikke rundt , så behøver man jo ikke at gøre så meget ud af det. I dag har jeg fri fordi eleverne har forlænget weekend. Nu har jeg været i Hurup for at søge arbejde. Bagefter plantede jeg blomster, som var gave fra mine drenge. Så nu vil jeg nyde det til i morgen, da går det løs igen i Søndbjerg.

Lidt nyt den 1/3 2002

Ja nu må jeg hellere skrive lidt igen. Nu har jeg været på arbejde en uge mere. Det meste af tiden har jeg malet på skolen. De unge mennesker er nu nemme at omgås, som mange gange en frisk bemærkning. Sidste søndag hjalp jeg Sydthy fodslaw med deres vintermarch. Der var 141 betalende. Det var godt efter der er mange som kører langt. Vejret var også helt godt efter årstiden

Lidt nyt den 21/2 2002

Ja nu må jeg hellere skrive lidt igen. I søndags var jeg ude at gå igen. Det var i Røndbjerg, Skive fodslaw havde turen. Der var 15 km., og vejret var godt. I mandags begyndte jeg at arbejde på Søndbjerg Ungdomsskole som pedelmedhjælper. Det er nu rart nok at komme til at lave noget fornuftig igen. Men sikkert en snestorm i går. Jeg kørte sammen med pedellen fordi de lovede grimt vejr. Det tog næsten 1 1/2 time at køre de 5 km. der er til Hvidbjerg. Den tur glemmer jeg aldrig. Nu må vi se hvor meget sne vi får i nat, de lover en ny snestorm.

Lidt nyt den 15/2 2002

Nu har jeg lidt nyt igen. Solen skinner nu på 3 dag hvor herligt humøret blive meget bedre. I går var vi to der gik en tur på 12 km. i Agger. Det var dejlig på sådan solskinsdag, vi kom til at svede. Sådan en dag er dejlig ved havet, hvor man rigtig kan nyde naturen. Lige så barsk kan det være når det storme. Så jeg er glad ved at jeg ikke bor så tæt ved havet. Nu er jeg ved gøre klar til at skal på arbejde igen. På mandag begynder jeg på Søndbjerg Ungdomsskole som pedel medhjælper. I første omgang 1/2 år. Længere bliver det nok heller ikke, for de har nærmest ikke penge til at beholde mig.

Lidt nyt den 10/2 2002

Ja nu er der gået en uge igen. I denne uge som er gået er der sket lidt af hvert. Først har kloakken været stoppet, og det går sammen med naboen ud til vejen. Men nu er det renset så håber jeg det kan virke i mange år. Når sådan noget sker, er det ikke sjov at være husejer. Så bliver jeg sur, og har lyst til at sælge det hele. Men i næste uge er det nok ikke til salg, så ser vi igen. Nu sige de kloge, at jeg skal til arbejde. I uge 8 skal jeg på Søndbjerg Ungdomsskole som pedel medhjælper. Nu må vi se hvordan det går.

Lidt nyt den 3/2 2002

Nu har jeg været på en gå tur igen. I går gik turen til vores årlige Dannevirke march. Der var en masse busser fra hele Jylland som kørte derned, og mange foreninger har medlemmer af sted. Vi var i bus sammen med Holstebro. Der var 12 med fra Sydthy. Det er et langt køretur, for at få lov til at gå 15 km. Men vi har det hyggelig i bussen. Der er også en meget pæn natur dernede. Det er mindretallet i Sydslesvig som står for turen. På hjemvejen handlede vi ved grænsen. Nu skal man vænne sig til at priserne på bommen er i euro. Det er nu en skam vi ikke fik den møntform Så alt i alt havde vi en dejlig lørdag, med en masse social samvær.

Lidt nyt den 27/1 2002

I går var jeg ude og gå igen. Vi startede fra Klitmøller kirke, og sluttede i Hanstholm. Det blev til ca. 34 km. Da jeg tog hjemmefra regnede det meget, det var lige før jeg ikke gad. Men tog alligevel af sted. Der var en masse sne sjap, da der var kommet sne om natten. Vejret var godt mens vi gik. Det dryppede lidt, og var sjappet nogle steder. Min hæl faldt af den ene sko, så de sidste 10 km. manglede jeg en hæl. Men min fod har heldigvis ikke taget skade. Men hvor man er træt efter sådan tur. Det hele føles alligevel dejlig når man har hvilet sig. Klaus gav aftensmad, han havde lavet flødekartofler og porer i fars, det smagte dejlig. Så havde han en god sofa, man kunne sove på. I dag var der nogle som tog til nærheden af Ålborg for at gå. Jeg kunne godt komme med, men gad ikke. Den tur vi gik i går var ført vandring, hvor vi selv havde mad med. For det meste når vi er på en længere tur, kan vi købe mad på ruten.

Lidt nyt den 24/1 2002

I dag har jeg fået alle mine blomster plantet om. Sådan dag har man for mange blomster. Det er værst med den svineri det giver. Nu går der nok omkring et år inden det skal gøres igen.

Lidt nyt den 20/1 2002

Nu har jeg været ude at gå en tur igen. Denne gang var det Sir-Lyngbjerg . Det var Holstebro fodslaw, som stod for turen. Selve turen var på 15 km., når der ikke er så langt at køre var jeg hjemme til kl. 1. Vejret var godt efter årstiden. Regnen kom da vi kørte hjemad. Så nu kan man sidde og have det rart, efter sådan en tur med en masse frisk luft. Hvis der er nogle som læser det her, aldrig har været med på sådanne ture. Det skulle i prøve, man har det så godt bagefter.

Lidt nyt den 14/1 2002

Nu har jeg været på en lille gå tur igen. Denne gang var vi i Haderup og gå. Det var Aulum fodslaw som stod for turen. Der var 6, 11 og 20 km., vi gik 20 km. Vejret var godt efter årstiden. Føret var meget god, det var næsten ikke glat. Der var 324 som gik denne tur Jesper var hjemme, så jeg skulle jo også hjem og tale med ham. Til slut en lille vits. Der var en præst og buschauffør som mødtes hos Sankt Peder. Chaufføren kom ind, men det gjorde præsten ikke. Det kunne præsten ikke forstå. Så sagde Sankt Peder, i kirken sover menigheden. Men når bussen kører i Norges bjerge, beder passagerne.

Lidt nyt den 7/1 2002

I går var jeg ude at gå igen i Viborg. Det blev til 20 km. Det var ikke så behagelig da det var meget glat flere steder inde i skoven. Der var også en fra Holstebro som faldt og slog hovedet. Han kunne da gå derfra, så hvor meget skade han tog ved jeg ikke. Men når man går i det føre, tænker man, det vil du ikke mere. Bagefter var det nu ikke så slem, så jeg er klar igen. Der er nok nogle som ikke dyrke det sport, der ikke kan forstå vi gider. Man har det bare godt bagefter. Der var ca. 300 som gik i går.

Lidt nyt den 3/1 2002

Nu må jeg hellere skrive lidt nyt igen. Jeg er kommet godt ind i det nye år. Den 1 Januar var jeg med Sydthy ude at gå en tur på 10 km. Det var noget træls med det føre. Der var en gang tøsne, som gjorde det glat. Men nu er man kommet i den gamle gænge, det er bare dejlig. Det julesjov kan jeg blive træt af.

Lidt nyt den 27/12 2001

Ja nu må jeg hellere skrive lidt igen. Juleaften er overstået, som foregik ved Klaus. Der er lagt et par billede ind om det. Der blev til nogle gode julegaver. Anden juledag hjalp jeg fodslaw ved den march de havde. Jesper har også været her i en par dage. Ellers går det hele stille og rolig. Nu er der kommet noget sne til glæde for børn og barnlige sjæle.

Lidt nyt den 3/12 2001

Ja nu nærmere vi os julen I dag har jeg været i Struer og købe nogle julegaver. I går var vi ude ved min mor . Klaus og Jesper har sat ny computer op hos hende, så hun kunne komme på Internet. Det er en ældre dame på 82 år. Så det er ikke noget med alder når man skal bruge computer. Nu skal man så i gang med lidt ekstra fordi det er jul. Det er ikke noget jeg gider det jul. Men traditioner skal man holde lidt ved.

Lidt nyt den 18/11 2001

Nu har jeg været ude at gå et par ture igen. I går havde vi på en træningstur fra Tambohus. Det blev imellem 6 til 7 km. vi gik. I dag har jeg været i Nøvling og gå ved Hosekræmmerne. Det var en dejlig tur på 19 km. Vejret var også godt efter årstiden, både i går og i dag. Nu er der næsten ikke flere ture inden jul. Efter nytår starte vi så på en frisk. I morgen skal jeg på arbejdsformidling, så må jeg se hvad godt de har at sige.

Lidt nyt den 10/11 2001

Nu er jeg lige blevet færdig med et kursus inde på K.A.D. i Struer. Det var en kursus der hed, tør du være din egen kvinde. Det var meget interessant, vi var inde omkring en masse emne. Det var med at finde det positive vi har i os. Det kan godt være svær ind i mellem at se når man er arbejdsløs. Jeg har også været til job samtale i Søndbjerg, som gravér ved kirken. Der kom svar fra det i dag. Det blev ikke mig der fik det. Det var lidt ærgerlig.

Lidt nyt den 29/10 2001

Så havde jeg skoene på igen, for at komme ud at gå. Denne gang var det Århus turen gik til. Det var i Marselisborg skov, ruten gik næsten forbi slottet. Vi kom også forbi Moesgård museum. Det var en dejlig tur, der er også meget smukt. Den længste rute var 24 km., som jeg gik. Men så kan man også sove roligt om natten. Vi var 4 fra Sydthy fodslaw, som var af sted. Der er godt 2 timers kørsel hver vej. Så er der nok nogle der synes at det er tosset. Men os fodslaw folk, synes det er dejlig, at komme ud i naturen. Det er også de samme som kommer, så man lære nogle af dem at kende. I alt startede der 374, så det var mange. I dag er jeg begyndt på et kursus i Struer. Det er noget med at finde ud af hvad man gerne vil. Det er inde i K.A.D.S. lokaler. Lidt klogere kan man vil altid blive.

Lidt nyt den 22/10 2001

I går var jeg ude at gå igen. Dengang var det Rebild bakker, men det var nu ikke så meget i bakkerne vi gik. Så den tur var ikke så slemt at gå. Den længste rute var 24 km. det vil sige36016 skridt, som jeg gik. Vejret var med os i går, det var tørvejr. Solen var ikke fremme, men meget godt gå vejr. Vi var fem af sted fra Sydthy fodslaw, i alt var der 336 som startede på de forskellige ruter. Men når der går 2 1/2 time hver vej til køreturen. Så går dagen med det. Det er en dejlig sport, alle kan være med. Man går i den tempo der passe en. Der er ture over hele landet, alle ture har flere rute. Med flere længde, så man kan gå fra 6 km. og opad Ruterne er afmærket, så alle kan finde rundt. Det er også billig at være med. Årskontingent er på 165 kr. Om søndagen når vi går, behøver man ikke bruge mere end ca.60 kr. til start og mad på ruten. Da der er rastepladser under vejs, hvor der kan købes mader, kaffe, øl og sodavand. Det koster jo også at komme frem og tilbage. Når man kører til de forskellige marcher. Men når vi er flere er der ikke så gal.

Lidt nyt den 12/10 2001

I går var jeg med gigtforeningen fra Lemvig i København. Det var mor der gerne ville jeg tog med. Der var også nogle med fra Struer og Holstebro. Jeg var i Gudum ved 7 tiden. Bussen kørte fra plejehjemmet i Gudum kl. 7/15. Efter at have fået de sidste på bussen, i Struer og Holstebro. Gik turen direkte mod København. Bussen holdt lige lidt på Fyn ved en rast, så der kunne ryges og toiletbesøg. Første stop i København var Christiansborg. Det var Kristian Tovborg som viste os rundt, sammen med en anden ansat derinde. Så var vi i Snapstinget og få frokost. Det var det store kolde bord. Derefter gik turen ud til gigtforeningens kontor hvor vi fik kaffe. Der blev vi også vist rundt. Det var en stor sted, med mange kontorer. Og en del ansatte. Ved 17/30 tiden gik turen så hjemad. Og der blev der holdt to pause, inden vi var hjemme. Så der kunne ryges og komme på toilet. Der var godt nok toilet i bussen, men det er bedre med toilet på en rasteplads. På vejen derover kunne vi købe kaffe og rundstykker i bussen. Samt øl og sodavand som kunne købes hele dagen. Det var foreningen der stod for salget. Så klokken var 24/30 inden jeg var hjemme igen. Det var en lang, men god dag der var gået.

Lidt nyt den 7/10 2001

Her er lidt nyt. I går var jeg med grænseforeningen på tur. Vi startede fra Hvidbjerg kl.7/30. På vej til Ribe holdt vi en pause. Hvor vi nød vores medbragte kaffe. Derefter forsatte vi til Ribe Domkirke, hvor vi var inde og se. Samt gik vi lidt i de gamle gade i Ribe. Derfra kørte vi så til Højkro, hvor middagen blev spist. Nu forsatte vi så til Tønder, hvor der stod en guide. Han viste os rundt i den ældste bydel af Tønder. Og fortalte om dens historie. Det var meget spændende at høre. Så var vi lige over grænsen, for at handle. Derefter gik turen ellers nordpå. Vi var i Hvidbjerg igen ca. kl.21. Det var en dejlig tur, og vejret var meget fint. Den tur kostede ikke mere end 200 kr. Det var bare en skam der ikke var mere end 23 personer med.

Lidt nyt den 1/10 2001

Nu har jeg været ude at gå igen. Det var i forgårs, vi gik en tur på omkring 30 km. Det foregik omkring Bulbjerg og Lild strand. Det var en dejlig tur, som var en ført vandring. Det er Sydthy fodslaw som havde turen. Så det var vores formand i foreningen der gik foran. Vi var 13 til at gå turen. Madpakken medbragte vi selv, som blev fortære undervejs. Vi havde pause fire gange. Ved Lild strand er jo den eneste sted her i Danmark, at fiskerbådene bliver trukket op med et spil. Da vi gik der forbi, så det ud til at alle både var i land. Det er også speciel at se. Vejret artede sig også pænt, det begyndte at regne da vi lige var kommet i mål.

Lidt nyt den 24/9 2001

I går var jeg nede ved Silkeborg for at gå. Vi var hele vejen rundt om sletten, samt i skovene ved Silkeborg. Det var en dejlig tur, det er anden gang jeg går den tur. Naturen dernede omkring kan man ikke blive træt af. Vejret var også godt efter årstiden. Det blev til 31 km., og 46043 skridt. Det tager også det meste af dagen.

Lidt nyt den 19/9 2001

I går var jeg ude at besøge en forhenværende arbejdskammerat fra Hjerm skole. Først var vi i Bilka for at ose. Der fik jeg købt et par nye sko til fodslaw. Nu kan jeg nok klare 1000 km. igen. Derefter var vi på Hjerm skole, for at hilse på dem. Vi fik kaffe sammen med rengøring personale. Vi havde så brød med, det var nu hyggelig at hilse på dem igen. Det var så den dag, så skal jeg nok ud at søge arbejde igen.

Lidt nyt den 10/9 2001

I går var jeg ude at gå igen , en tur på 30 km. Det var Kimbrermarch ved Farsø. Den tur har jeg også gået et par gange før. Det er bare lige kommet i stime, med at regne når vi er ude at gå. Selv om det er en dejlig tur, med en pæn natur omkring Farsø. Fornøjelsen går noget af turen når det regner sådan. Det er også synd for foreningen der har turen.