svanen

tilbage

 

Her er min mening om svanen, som skal starte på Thyholm. Det er nogle unge mennesker, som skulle bo her. De er kommet ind på en skråplan. Deres alder er fra 14 til 18 år. De skulle starte i Floulev i et hus, som svanens bestyrelse ville købe. Der skulle komme omkring 5, i første omgang. Efter at have været i Floulev, skulle de til Vestergade her i Hvidbjerg. Der var et hus bestyrelsen kunne leje. Men så blev der underskrift indsamling, imod at de skulle være i Vestergade. En masse læsebreve i Thyholm Avis, hvor der var meget modstand .Der var heldigvis også nogle som var positive, for at de skulle være her. Det var et spørgsmål om amtet vil give grøn lys, for det skal være her. Kommunen har intet med det at gøre. Der kunne da blive flere arbejdspladser. Som vi ikke har for mange af. Nu har der været så meget ballade om det, at huset ude i Vestergade har bestyrelsen opgivet at bruge. Nogle mener at husene vil falde i værdi, på grund af vi skal have de unge mennesker. Det er det eneste der ikke sker tror jeg. Da husene er lav vurderet, i forhold til resten af landet. Det må da være en fordel at få de unge mennesker til en lille samfund. Da der ikke er så mange fristelser. De kan nok heller ikke så nemt gemme sig. Os der har børn, som har fået en uddannelse og arbejde. Skal være glade ved de ikke er kommet ud i en skråplan. For selv om vi præger vores børn, kan vi ikke helt holde for hvem de omgås af kammerater. Der skulle gerne være plads til alle. Vi er ikke fuldkommen.

Den 4/11

Her er lidt nyt om Svanen. Amtet har givet lov til, at Svanen kan begynde i Flovlev. For en 3 ugers tid siden søgte de medarbejder til Svanen i avisen, hvis den kom i gang. Jeg har søgt et job til at hjælpe i køkkenet. Der er ansøgningsfrist til den 12 november. Den anden dag fik jeg svar på ansøgningen. De ville først ansætte de uddannede som de skulle bruge. Men de havde allerede fået 52 ansøgninger. Så der er da heldigvis nogle der vil arbejde der. De kan da også nå at få flere ansøgninger endnu. Der har jeg nok ingen chance, det er der ikke noget at gøre ved. Man må bare håbe det komme til at gå godt med de unge mennesker. De har ikke brug for at lokal befolkningen er imod det.

Den 11/10

Lidt nyt om svanen. Min indtryk af svanen er at lokalbefolkning har accepteret dem så nogenlunde. En af eleverne har fået en førsteplads ved diskodans. Det var har i Hvidbjerg en aften hvor forretningerne havde længe åben, og vise hvad han kunne. Nu kommer der en afdeling mere på Jegindø. Så må man håbe at nogle af de unge mennesker, bliver hjulpen ud af deres skråplan. De har også haft åben hus, hvor lokalbefolkning kunne se hvad de lavede.