Tale

tilbage

 

Her er lidt om hvad børn og unge siger.

Der var en mormor som talte med sin barnebarn om Jesus der levede for 2000 år siden. Barnebarnet spurgte kendte du ham.

Der var engang jeg talte med en ung mand som var elev på Blidstrup ungdomsskole. Jeg fortalte ham at der havde jeg også været elev for mange år siden. Så kikkede han på mig og sagde ja det må også være mange år siden. Da var jeg omkring de 50 år da samtalen foregik.

Da jeg gjorde rent på en skole, er her lidt hvad de små elever kan sige.. Der var kommet nogle nye børn på SFO: Da min område var ved deres indgang. En dag kom en pige og spurgte om jeg ikke var for gammel til at arbejde.

Børn og unge kan godt være kræsne. Jeg talte med et par unge mennesker der var på ungdomsskole. De havde fritime, så de var ved at koge spagetti. Jeg spurgte om de ikke fik maden på skolen. De svarede om jeg kunne lide maden her. Da jeg mente at maden var god. Var deres kommentar, hvis jeg kunne lide maden. Var det fordi jeg ikke kunne lave mad.

Lidt mere hvad børn siger

Når jeg gør rent bruger jeg gummihandsker. Engang mens jeg gjorde rent på skolen, kom en lille pige og spurgte hvorfor jeg havde handsker på. Jeg svarede hende, at jeg ikke kunde tåle vand, så fik jeg eksem. Hun kikkede målløs på mig, og sagde hvordan bliver du så vasket.

En dag på ungdomsskolen hvor jeg var i sløj lokalet, samtidig havde nogle elever sløj. En af eleverne kom med en masse bandeord. Da jeg gik forbi, for at gå ud. Kikkede jeg på ham og sagde, den hylde du lave er nu pænere end dit sprog. Aldrig har jeg set en få så røde ører.

Den 13/6

En dag jeg gik og malede udhæng på ungdomsskolen sammen med en elev. Det var hvidt vi malede. Der kom flere forbi alle havde en kommentar. Så kom kontordamen forbi, nå siger hun det skal nok være hvid. Eleven svarede nej det skal være lysegrøn.

En blomster historie

Engang et ung par var ude at køre. Pigen sad og brokkede sig over hun aldrig fik en buket blomster. Den unge mand kørte i hold ved vejkanten. Steg ud af bilen, og plukkede en buket mælkebøtter. Lagde dem på pigens skød, med ordene her har du en buket blomster. Siden blev han vist ikke spurgt om blomster.

Hvad børn høre

For flere år siden, da det var almindelig med katalog fra Dalls Varehus. Som blev læst af familien. Når der var dame undertøj, blev der talt om at det skulle Jens se, som var ungkarl. Så en dag kom Jens på besøg. Da kom datteren af huset på ca. 4 år med kataloget, og sagde se Jens. Da var det med at få samtalen vendt om på noget andet.

Om at spørge

Der var en ung pige der skrev til en brevkasse, og spurgte om hvad hun skulle gøre for ikke at få børn. Da hun havde fundet en sød fyr som hun gik med. Svaret var bliv ved med at gå, så sker der ikke noget.

Lidt sjov

En dag på den skole hvor jeg er pedel medhjælper. Var jeg ved at flytte nogle bøger, samt andre ting. For at flytte dem til et andet lokaler, gik jeg langs en lang gang hvor de store elever havde klasselokaler. En af drengene ville lave sjov med mig. Da jeg ikke gad at være med mere, spurgte jeg ham om han havde lyst til at få en ordentlig knus af mig. Siden den dag har han ikke sagt noget til mig. Så det er nok tegn på han ikke har lyst til at få en knus.

Barnebarnet

Engang en barnebarn var på besøg hos mormor. Da ville barnet have mormor med til at spille. Men mormoderen svare det gider jeg ikke lige nu. Nu siger barnet så, gamle folk gider heller ikke ret meget.